Вогонь і Вода – веселий союз двох фільмів-антогонистов!

Опис категорії

Барвисті, динамічні, з хорошими саунтреками і несподіваними поворотами сюжету гри Вогонь і Вода стануть приємним відкриттям як для хлопчиків так і для дівчаток. Вони являють собою динамічні багаторівневі бродилки, де головним героям необхідно знайти вихід з усіх неприємностей, в які вони примудрилися догодити. Як їм це вдалося, історія замовчує, перед тобою Вогонь і Вода постають вже після того, як їх наздогнала біда.

В залежності від обраної іграшки ти можеш зустрітися з героями в глибині темного лабіринту, на дні ущелини, посеред чарівного лісу або .... Втім, перераховувати всі доступні локації не має сенсу, оскільки список буде займати купу місця. Зазначимо лише, що Вогонь і Вода дозволяють грати в таких несподіваних і екзотичних місцях, які явно справити на тебе враження.

Особливості геймплея

Перше, ніж ігри Вогонь і Вода відрізняються від інших бродилок - це неможливість грати головними героями по черзі. Ти можеш сам керувати обома: і дівчинкою Водою, і хлопчиком Вогнем, можеш покликати на допомогу приятеля і передати одного героя йому, але грати спочатку Водою, а потім Вогнем у тебе точно не вийде. Більш того, здолати хитромудрі перешкоди численних рівнів можна тільки за умови, що обидва персонажі діють злагоджено і допомагають один одному. Поодинці ні один з них не в змозі дістатися до фінішу: вогняний хлопчик тоне в будь-яких рідинах (а їх на шляху зустрічається чимало), а водна дівчинка випаровується навіть від невеликої іскри.

Зате разом вони становлять універсальний тандем, здатний впоратися з будь-якими випробуваннями. Правда, в процесі гри героїв можуть підстерігати настільки хитромудрі пастки, що одного прагнення діяти спільно для їх подолання виявиться занадто мало. Доведеться тобі гарненько розкинути мізками і придумати комбінацію послідовних дій, здатну допомогти персонажам. Але навіть якщо це вдасться, розслаблятися не варто: елементи квестів і головоломок і далі будуть зустрічатися на кожному кроці.

Цікавий нюанс

Варто нагадати, що всі ігри про Вогонь та Воду – творіння китайських розробників, і звертає на себе увагу яскраво вираженим національним колоритом. Наприклад, у них рельєфно проявляється горезвісний східний символізм в його класичному прояві: мінімум слів, максимум красномовних картинок. Ти здивуєшся, дізнавшись, що необхідність співпраці головних героїв гри Вогонь і Вода – є ні що інше, як ще одна інтерпретація відомої мандали Інь-Ян – символу взаємодії протилежностей. У «Книзі змін» (а цього збірника премудростей вже перевалило за 3000 років) цей знак використовувався для позначення явищ антагоністів: темного і світлого, крижаного і теплого, твердого і м'якого.

Древні китайці вважали, що він - фундаментальна основа всього і вся, що ні одне життєве прояв не може існувати без своєї темної і світлої сторони. Тільки повна їх гармонія здатна зробити життя довгою та щасливою, незалежно від того, про кого йде мова: про людину, тварину або квітку. До речі, згідно Книзі змін, Вогонь і Вода – дві з п'яти основних стихій, завдяки яким виникло життя на нашій планеті. Три залишилися - це Дерево, Метал і Земля.

Разом вони породжують і поглинають будь-які форми існування, плавно перетікаючи з одного в інше. Наприклад, вода живить дерево, яке потім спалює вогонь, в його полум'я, в свою чергу, народжується метал і так далі. І якщо гарненько придивитися до пригод героїв гри Вогонь і Вода з точки зору давніх мудреців, то в кожному їхньому кроці ти побачиш безперервне взаємодія п'яти названих стихій. Втім, любителі спостерігати, звернуть на нього увагу і в реальному житті. Легкий флер стародавньої китайської філософії, звичайно, додає іграшок родзинки, але не робить їх нудними, ні надто зарозумілими. Так що сміливо вибирай будь-яку і починай грати. Ось побачиш, тобі сподобається!

.