Ігри Монстр Хай – гримуча суміш епатажу і моди!

Опис категорії

Різнопланові гри Монстр Хай пропонують тобі ближче познайомитися з самою, мабуть, популярної на сьогоднішній день в світі лінійкою фешн-ляльок. Зазвичай, при вигляді їх мами, тата морщать носи (ти тільки уяви, що діється на їх місці з бабусями!) і здивовано знизують плечима, мовляв, що ж тут гарного, і як з «цим» можна грати. І правда, надмірно великі голови, гострі «вампірські» ікла, порізи, подряпини і шрами на щоках, гачкуваті пальчики, дивні кольору волосся та очей – все це кардинально відрізняється від загальноприйнятих уявлень про гарненьких лялечках.

Зате для дівчат ігри Монстр Хай – найкращий подарунок з усіх можливих. Що ж стосується дивної зовнішності, то вона – прямий наслідок «легенди» про походження незвичайних створінь. За задумом американця Гаррета Сэндера – автора загальної ідеї дитячої гри Монстр Хай, кожна лялька має родинні зв'язки з кимось із загальновідомих монстрів. У лінійці є дочки Франкенштейна, графа Дракули, Вовка-Перевертня, племінниця Мумії і т. д. Ясна річ, що з такою екзотичною спадковістю і зовнішність буде відповідною.

Іронія долі чи вдалий хід маркетологів

Ляльки всіх серій гри Монстер Хай або Школи монстрів, як їх ще називають, випускаються Mattel – найбільшою американською корпорацією іграшок, володіє і іншими відомими брендами. Наприклад, Mattel належать права на виробництво найкрасивішою і «девочковой» ляльки у світі – Барбі. Забавно, що і красиві та «жахливі» дитячі іграшки випускаються не тільки одним виробником, але мало не на одному і тому ж заводі з використанням абсолютно ідентичних технологій. І нові, і старі монстроподібні лялечки мають висоту 25,5 см дівчинки і 29,74 хлопчики, тулуб з АБС-пластику, голови м'якого поліхлорвінілу та 11 шарнірів для рухливості попереку, рук і ніг.

Просто ужжжжасная популярність

Ідея Сэндера настільки припала до душі маленьким споживачам, що отримала продовження у безлічі речей, не пов'язаних з ляльками безпосередньо. Так, на ринку з'явилася маса одягу для дівчаток в стилі гри Монстер Хай, шкільних ранців, зошитів, пеналів і інших дрібниць. Вийшли в світ чотири книги авторства Л. Харрісон і три Р. Данешвари про пригоди головних героїв серії. Регулярно виходять нові примірники журналу-ігри Школа монстрів з так улюбленими дівчатами додатками, листівками і наклейками. До речі, російською він теж видається. Офіційний сайт Monster High постійно публікує нові серії-епізоди мега популярного мультсеріалу про школу монстрів. До кінця 2015 року їх набралося вже 12 міні-сезонів.

І найцікавіше....

В жовтні 2011 на підтримку згаданої лялькової серії була випущена перша версія гри для дівчаток Монстр Хай «Ghoul Spirit». Призначалася вона для платформ Nintendo. Можна сказати, що з цього самого моменту настав справжній бум у розвитку флеш розваг, присвяченим чарівним монстрам-підліткам. Різнопланові флеш ігри для дівчаток Монстр Хай стали з'являтися в мережі як гриби після дощу, причому багато безкоштовно. Крім шести основних героїнь, так званих Original Упирів, до яких відносяться Клодін Вульф, Гулія Йелпс, Клео де Ніл, Френкі Штейн, Дракулаура і Лагуна Блю, в них беруть участь і другорядні персонажі начебто Дьюса Горогона, Торалей Страйп, Пурсефоны з Мяулодией та інших.

Серед забав з ними є квести, пригоди, головоломки і навіть стрілялки. Але значну частину, звичайно, складають онлайн-одевалки і покрокові іграшки-догляди за вихованцями монстрів, монстрами-немовлятами, волоссям монстрів, їх нігтями, шкірою і т.д. В окрему категорію можна виділити любовні іграшки, в яких романтично налаштовані героїні намагаються зварити приворотне зілля або цілуються з Дьюсом Горгоном. Проходження таких розваг не викликає питань у силу його абсолютної примітивності (знай, переміщуй собі курсор по екрану, слідуючи стрілках-підказкам), але за рахунок барвистою графіки і жартівливого сюжету відмінно піднімає настрій.

Що стосується безкоштовних ігор одевалок з Монстр Хай для дівчаток, то в них теж головне не твоя кмітливість і вміння вправно орудувати мишкою, а розвинена фантазія і гарний смак. З самого початку серія ляльок-монстрів планувалася як розваги фешн-категорії, левову частку привабливості яких забезпечують епатажні вбрання, макіяж і зачіски. В онлайн іграх все точно так само, як у житті: для кожної монтрессы передбачений шикарний гардероб, що складається з десятків стильних нарядів, купи шикарного взуття і відповідних до них аксесуарів.

.