Ігри про піратів — нескінченні морські пригоди!

Опис категорії

Справжні і майбутні потенційні морські вовки обов'язково оцінять наш новий розділ. У ньому зібрані мега цікаві онлайн ігри Пірати, які познайомлять тебе з найбільш безбашенными джентльменами удачі в історії цього специфічного промислу.

Усі, хто захоплюється пригодницькими романами, звичайно ж, знайомі з творчістю шотландського романіста Роберта Стівенсона і його капітаном Флінтом – морським розбійником, спрятавшим нажите непосильною працею награбовані скарби на безлюдному острові. До речі, деякі ігри про піратів з цього розділу пропонують тобі теж відвідати цей легендарний клаптик суші. На образах Флінта і одноногого Джима Сільвера з стивенсонского «Острова скарбів» у чому і базується стереотип уявлення про те, як повинні виглядати і вести себе подібні лиходії.

Але реальний світ, як завжди, виявився набагато яскравіше будь-яких міркувань про нього. Насправді піратських типажів існувало (й існує) набагато більше, ніж використано в романі, а з'явилися вони задовго до згаданих в ньому подій. Піратство люди займаються рівно стільки ж, скільки і мореплаванням. Як тільки одна людина винайшов шлюпку і спустив її на воду, інший зробив теж саме з метою наздогнати і обібрати першого.

Паноктикум морських лиходіїв

Багато ігри про піратів запропонують тобі на час перевтілитися в розбійника, причому вибирати можна буде з маси варіантів.

Наприклад, що скажеш про найдавніших з відомих історії океанських лиходіїв – тевкрах, що мешкали на Близькому Сході в XV—XI століттях до нашої ери? Багато крові попили вони древнім єгиптянам і фінікійцям, поки об'єднані грецькі сили не знищили негідників під час Троянської війни. Але, іронія долі, через кілька століть, вже в VI столітті до н. е.., вже серед самих греків на острові Скірос утворилося поселення долопийцев або скирийцев, активно грабують судна в Егейському морі.

А ось Північній Африці грати в догонялки з середземноморськими торговими судами занадилися так звані берберські пірати. На своїх легких парусно-гребних шебеках вони атакували не тільки кораблі, але і здійснювали рейди на узбережжі, намагаючись захопити побільше рабів. Основні місця проживання берберських лиходіїв – Алжир і Марокко.

В Китаї і Японії XIII по XVI століттях орудували банди морських розбійників вокоу, а в околицях Великого Новгорода - ушукуйников, які промишляли на Волзі аж до самої Астрахані. Це вони так розграбували давню Кострому, що її навіть довелося переносити на нове місце.

А ще були пірати, корсари, буканьєри, приватири, печелінги та інші. Захоплюючі ігри Пірати для хлопчиків подарують тобі зустріч з багатьма з них. Почни грати прямо зараз, якщо хочеться відчути, як це – брати судно на абордаж, стріляти з порохової гармати або тікати, що є сечі, від військового фрегата англійської королеви. Причому всі ці захоплюючі маніпуляції, від яких душа йде в п'яти, доступні на нашому сайті абсолютно безкоштовно.

Але не варто думати, що піратські ігри - доля далекого минулого, і в наш час нічого подібного немає і бути не може. Наприклад, в східноафриканському державі Сомалі і сьогодні існує самопроголошена держава Путленд. Велика частина чоловічого населення промишляє планомірним захопленням трансконтинентальних судів з метою подальшої передачі їх за викуп країнам або компаніям-власникам.

В цілях наживи бандити з Сомалі не гребують нічим, аж до захоплення, катування і розстрілу заручників. Для світової громадськості вони є справжньою проблемою. Ще трохи, і на планеті не залишиться жодної морської держави, яка не постраждала від них хоча б один раз. Але ти можеш бути абсолютно спокійний, жодна гра Пірати не піддасть тебе небезпеки відправитися навіть в віртуальне Сомалі.

Розробники комп'ютерних ігор подарували нам за останнє десятиліття не так багато RPG, стратегій, аркад і шутерів про піратів, як хотілося б. Але є серед них і справжні перлини, від яких холоне в жилах кров. Якщо вас вабить вітер далеких мандрів, ви готові в будь-який момент зійтися якорями з противником і не боїтеся відправитися за скринею Деві Джонса, то ви обов'язково повинні випробувати себе в морських баталіях! Не будемо згадувати про самих старих іграх, так як всі вже з ними добре знайомі. Пропонуємо вам огляд кращих ігор про піратів, які заслуговують вашої уваги. Карамба!

Assassin's Creed 4: Black Flag

Гра Кредо асасина 4: Чорний прапор продовжила серію вже полюбилися всім ігор Assassin's Creed. Цього разу розробники з Ubisoft Montreal піднесли нам сюрприз у вигляді пригодницького бойовика з елементами екшену і квесту одночасно. Дія гри розгортається на початку XVIII століття, в Карибському морі. Пірати в цей час прекрасно почували себе у Вест-Індії. З ними ніхто не міг змагатися, тому тут панувало жорстоке беззаконня. Серед них - филистер Едвард Кенуэй, який спочатку навіть не підозрює про війну між тамплієрів і ассасинамі. Але це не заважає самозванця проникнути в костюмі, знятому з мертвого ассасина, в лігво тамплієрів. Там він дізнається про існування Обсерваторії, яку він повинен неодмінно знайти. Заради цього Едвард готовий трощити все на своєму шляху, грабувати і палити фрегати, вбивати невірних і перевернути догори дном Карибське море! Але і кораблю Едварда не позаздриш – немов магнітом він притягує до себе всі нещастя. Ну що ж, за Веселого Роджера на щоглі доводиться платити.

Вас чекає справжня піратська морська романтика, можливість таранити і грабувати кораблі, полювати на акул, обстежити морські печери, торгувати і шукати скарби. Частина часу ви проведете у відкритому морі, а частина – на суші. На суші справ буде теж по горло. Наприклад, в кишенях трупів піратів можна знайти карту зі схемою захованих скарбів. Нудьгувати точно не доведеться!

Вогнем і мечем 2. На Кариби!/Caribbean!

RPG від Snowbird Game Studios – це аддон до гучного кінного сиквелу, приречений на успіх. Знову нас чекають Кариби – відкритий простір, повний небезпек. У світі існує кілька фракцій. У кожній – свої переваги. Наприклад, Берегового братства немає рівних у мистецтві абордажу, а англійці вдосконалили свою стрілянину. Ви можете пуститися у вільне плавання або ж приєднатися до будь-якої з фракцій. Одиночці доведеться нелегко, хоча він і справжній досвідчений морський вовк. З фракцією начебто і простіше вийти сухим з води, але там теж чекають на свої неприємності.

У розпорядженні гравця є ескадра, готова в будь-яку хвилину вступити в бій з противником. Можна брати інші судна на абордаж, підривати склади з боєприпасами противника, битися врукопашну і шукати скарби. Але розслаблятися ніколи – у будь-який момент можливий бунт піратів на кораблі підкорювача морських просторів.

Гру можна охарактеризувати у двох словах так: хардкор, тільки хардкор. Битися стало набагато складніше, хоча в розпорядженні з'явилася навіть гармати. Нікуди не поділися кінні баталії – у грі все дуже гармонійно переплелося. Періодично доставляє проблеми норовистий турецький ігровий движок – але тут вже нічого не вдієш. Загалом, якщо ви скучили за хорошими піратських ігор, то обов'язково спробуйте свої сили.

Port Royale 3: Pirates & Merchants

3D-стратегію від розробників з компанії Gaming Minds Studios складно назвати проривом у світі комп'ютерних ігор про піратів. На початку гри ви отримуєте якусь жалюгідну шлюпку, яку просто-таки виносить в Карибський басейн. Начебто і життя мало схожа на тростинний цукор, але якось все аж надто нудно і без душі. Є свобода, п'янка, як ямайський ром, кораблі супротивника, які можна безсоромно грабувати, міста, які можна захоплювати. Між захопленням черговий фортеці і абордажем ворожого фрегата можна спихнути якогось купця на березі пару тонн бананів і непогано на цьому нажитися. Але навіть штурм ворожого лігвища позбавлений розмаху, а більше схожий на мишачу метушню. Не рятує становище і ліцензія на відстріл кораблів. Гра вийшла одноманітною. Головне завдання гравця – не померти з нудьги, торгуючи бананами.

Корсари: Кожному своє!

Відродження легенди і колишньої слави у BlackMark Studio не вийшло. Індустрія ігор про пираторв вже зробила крок далеко вперед, а «Акелла» спробувала подати нам полулюбительский мод під виглядом смачного проекту. Все той же корсарский геймплей, з пошуками скарбів, традиційними абордажами дослідженнями архіпелагу і морськими боями. За час свого існування всі ці розваги місцями припали пилом століть, а нічого принципово нового нам не запропонували. Треба зазначити, нас чекають дійсно непогані морські битви. Тепер можна створювати магічні артефакти, боєприпаси і зілля. На цьому хороші новини закінчуються. Не врятувала гру навіть багатоваріативність сюжетних ліній і завдань. Якщо ви фанатеете за старими Корсарам, то гра вам точно сподобається. А якщо чекаєте чогось нового, то на жаль.

Флеш ігри

Ну а якщо вам хочеться пуститися в мандри по далеким теплим океанах і з головою поринути в романтику морських розбійників прямо зараз, то до ваших послуг кілька кращих флеш ігор про піратів.

.