Ігри Ковбої – ласкаво просимо на Дикий Захід!

Опис категорії

Ігри Ковбої пропонують тобі перенестись на час в захоплюючий світ легендарних cowboy – мужніх пастухів худоби на безкрайніх просторах Дикого Заходу.

Слівце увійшло до ужитку американських обивателів приблизно в 1865 році, коли виникла необхідність упорядкувати досягли просто гігантських розмірів стада диких биків, хаотично переміщаються по степах Техасу. Тільки-тільки закінчилася громадянська війна, натовпу вчорашніх негрів-рабів, їх колишніх розорилися господарів і біженців-мексиканців заполонили Америку. Всім потрібна була робота. Найвідважніших, метикованих і фізично розвинених скотопромышленники запрошували працювати на ранчо – величезні приватні сільськогосподарські угіддя. Разом з ними пропонують тобі відправитися і динамічні ігри Ковбої, зібрані спеціально для шанувальників жанру вестерн в нашому новому розділі.

Готовий випробувати свої сили у підкоренні кілометрів прерій? Але врахуй, процес супроводжується усіма супутніми роботі цих пастухів атрибутами: підйомами в п'ять ранку, виснажливої багатогодинний скачкою в сідлі, сутичками з індіанцями, розборками з білими бандами, орудовавшими в ті часи по всьому Техасу, і, звичайно ж, буйними посиденьками в салунах з бійками, перестрілками і іншими, не менш специфічними розвагами. Обіцяємо, що сумувати не доведеться. Сюжет будь-якої гри Ковбой з цієї сторінки являє собою захоплюючий вестерн в стилі «Крутого Уокера» або «Непрощенных». У деяких з них (не у всіх) передбачений режим гри на двох, так що саме час покликати в гості одного, щоб разом з ним, плече до плеча, протистояти проблемам і незгод.

Треба сказати, що наші ігри про ковбоїв відмінно передають атмосферу того шаленого часу, і якщо частково її прикрашають, то тільки для того, щоб тобі було цікавіше грати. Так що пропонуємо не втрачати даремно часу, а скоріше запускати будь-яку вподобану іграшку, точити ножі, заряджати гвинтівки і вирушати в найближчий салун пропустити стаканчик віскі в компанії таких же як і ти безбашенних пастухів. Пригоди починаються!

Безжалісний і нещадний Дикий Захід, затьмарює розум блиск зневаженого жовтого металу, безкрайні прерії, перестрілки і повна небезпек життя в сідлі – так коротко можна охарактеризувати комп'ютерні ігри про ковбоїв. Ми підготували для вас невеликий огляд, який допоможе вам не втрачати часу дарма, а вибирати тільки гідні уваги стрілялки про ковбоїв в стилі вестерн.

Call of Juarez: Gunslinger / Поклик Хуареса: Стрілок

Шутер в стилі вестерн з елементами RPG від польського розробника, який перевершив всі очікування! Techland вдалося повернутися до витоків класики оповідань про ковбоїв, ефектно приправте перцем гру про Дикий Захід. Це вам не мексиканська сага про наркобаронах!

Початок лихих 1910-х, старий пройдисвіт Сайлас Грівз, на совісті якого не одне життя, з'являється в барі провінційного містечка. Місцеві завсідники Дуайт і Джек запрошують ковбоя пропустити пару чарочок, щоб він розговорився і розповів про себе. До них приєднується і Бен, господар салуна. А старий особливо і не противиться. Тим більше, що йому є що згадати. Правда, Сайлас місцями зраджує пам'ять, і він перескакує з однієї події на іншу, а місцями дід і бреше так, що звалилася б трикутний капелюх з голови барона Мюнхаузена. Але суть присутнім вдається вловити. Незабаром з його розповіді стає зрозуміло, що життя добряче попсувала старого ковбоя.

В середині минулого століття троє бандитів вбили його братів. Щоб помститися, Сайлас стає мисливцем за головами. Він знайшов і вбив двох людей, а третьому вдалося втекти. З-за цього негідника Боба все життя ковбоя пішла шкереберть – у нього немає ні дому, ні родини, а руки по лікті в крові, так як він весь час вбивав з-за жадоби помсти когось іншого. І тут з'ясовується, що ворог Сайласа, якого він шукав багато років, сидить перед ним і попиваючи текілу! Ковбой зведе рахунки з фамільним ворогом чи пробачить господаря бару, давно відійшов від справ?

Кожен рівень – це нова сторінка бурхливої молодості ковбоя. Він намагається вистежити бандитів, грабує банки, пускає під укіс поїзди, біжить з в'язниці, полює за головами і бере участь в дуелях. За словами старого, все навколо мруть, як мухи, а він виходить майже сухим з усіх колотнеч. Перчений гумор та приколи слухачів байок додають гостроти похмурої історії. З часом стає зрозуміло, яке відношення все це має до сидячим в салуні.

У грі радує різноманітність декорацій, унікальність зброї. Його тут, правда, не багато, але стріляти з такої краси – райську насолоду. Гра насичена, але гранично зрозуміла, без зайвих викрутасів. Чим більше вдасться заробити очок – тим краще. Очки, тобто досвід, міняємо на навички.

Вердикт: тлумачний вестерн і чудова історія, яка гідна похвали.

Red Dead Redemption

Відмінний сіквел, зроблений з душею, з елементами RPG і якісним саундтреком. Відкритий ігровий світ з величезним простором, можливість приборкати дикого мустанга, ганяючи по преріях, гострі моменти, що лоскочуть нерви, та ще і відмінний сюжет - чого ще бажати любителям ігор про ковбоїв.

Вестерн вийшов досить жорстоким – вам чекає нелегка боротьба за виживання. Куля від старих товаришів тут – звична справа. Вбивства, шибениці і похорон навряд чи порадують людей зі слабкими нервами, але справжній ковбой повинен бути рішучим.

1911 рік, Дикий Захід з його кривавими хлопчиками в очах. Джон Марстон давно відійшов від справ. Він приїжджає в зубожілий містечко, щоб зустрітися з колишніми друзями. Зустріч закінчується трагічно – приятелі вирішили звести рахунки з Джоном і залишили його вмирати в калюжі власної крові.

Долю Джона не позаздриш. Він залишив кривавий промисел, щоб жити в тиші і спокої, але його не залишили в спокої. Тепер йому загрожують держслужби, які вимагають видати їм старих друзяк. Якщо Джон відмовиться – копи погрожують розправитися з його сім'єю, що живе на ранчо. Після виконання всіх вимог Джон повертається додому. Але агенти не дотримали обіцянки і знову приїжджають додому до Джона. Захищаючи сім'ю, Джон гине. Тепер син буде мстити легавым за батька.

Вердикт: одна з кращих ігор про ковбоїв, в якій навіть не до чого причепитися.

Call of Juarez: The Cartel / Поклик Хуареса: Каратель

Попередній жорсткий екшен з елементами RPG Call of Juarez, в якому начебто теж є плоть і кров ковбойському романтики і дух Дикого Заходу, але зі Стрільцем його не порівняти.

Наркокартель «Мендоза» влаштовує теракт в офісі управління по боротьбі з наркотиками. Море крові, сотні невинних жертв і підірвана репутація уряду – все це змушує спецслужби в терміновому порядку створити спецпідрозділ і відправитися на пошуки негідників. Поліцейським треба дістатися до верхівки наркомафії. Кожен з них – не тільки відчайдушний секретний агент, але ще і звичайною людиною, зі своїми тарганами в голові і життєвими проблемами. Помста, полон, шпигуни, вибухи, погоні, викрадення дочки одного з детективів, викуп, борделі і конопляні поля – божевільний мікс зі стріляниною, і переслідуванням мексиканським головорізів часом дійсно затягує.

Але завдання кілька однотипні, а переміщення на автомобілях вибиває з колії. Один пропущений під час переслідування бандитів поворот – і місія провалена. Зброї багато, по ходу дії можна поповнити свої запаси, забираючи гвинтівки і дробовики у повержених наркоділків.

Вердикт: якщо ви любите гри, а особливо стрілялки, про ковбоїв, то варто пограти.

Lead and Gold: Gangs of the Wild West

Старенький багатокористувацький шутер шведської компанії Fatshark про Дикий Захід вийшов чимось типу посвячення ковбойським вестернів. Багато стрілянини з незручних ковбойських пістолетів з перезаряжающимися барабанами, однотипне зброю і всього кілька архетипів героїв з надможливостями: влучно стріляє суворий ковбой з одним єдиним пістолетом, обезбашенная дама з гвинтівкою і добре бігає інтелігентний негр. Так, особливо розгулятися ніде, гра місцями нагадує примітивні комікси.

Антураж складають бари і салуна, шахти, які можна кинути динаміт, і кактуси з колючками. Можна влаштовувати дрібні сутички, вбивати ковбоїв, підривати місце дислокації противника. Тактика фактично приречена на провал, бо немає карти – бігати доводиться практично наосліп. Утримати всю картинку в голові теж неможливо.

Вердикт: якщо ви любите розборки в західному гетто, то гра вам сподобається. Її перевага – простота. Вона ж стала і головним недоліком. Непогана гра для початківців ковбоїв, не більше. Ассам буде неймовірно нудно.

Підведемо підсумки

Замало буде? Так, згодні – розробники не балують нас добрими іграми про ковбоїв і Дикий Захід. Є ще кілька стареньких ігор, але ми навмисно не стали про них розповідати, так як вони всім добре відомі.

Будемо сподіватися, що в найближчому майбутньому з'являться нові вестерни, в яких ми зможемо відірватися по повній.

.