Ігри на двох – розділи пригода з найкращим другом!

Опис категорії

Ігри на двох – той рідкісний тип комп'ютерних забав, який подобається всім користувачам без винятку. Крім, мабуть, зовсім вже відлюдних бук. Але ти ж до таких не належиш, правда? А, значить, як більшість товариських і життєрадісних геймерів, любиш проводити час за проходженням складносурядних завдань, ділячи ігрові удачі-негаразди навпіл з найкращим другом. Тим більше, що це не тільки весело, але ще й надзвичайно зручно.

Для хлопчиків

Найбільше грати в онлайн ігри на двох люблять хлопчики. Милі їх серцю войнушки і стрілялки – розваги багатозадачні і супер динамічні, в них без хорошої реакції, рішучості і кмітливості, в принципі, робити нічого. Але тримати під контролем кілька вогнищ напруги одночасно і встигати реагувати на кожен - задачка заморочливе й важке. А флеш ігри на двох як раз і дозволяють делегувати іншому частину своїх турбот. І не кому-небудь, а людині перевіреному і надійному – твоєму ж приятеля.

До речі, саме в цьому полягає їх головна відмінність від будь-якої мережевої гри на 2. В ній ти теж можеш передати частину своїх повноважень іншому гравцеві, але відбувається це зазвичай «в сліпу» і почасти нагадує лотерею: якщо пощастить, твій партнер виявиться відповідальним і кмітливим, ні – доведеться відбиватися від ворогів «за себе і за того хлопця». Браузерний варіант гри на двох випадковість вибору повністю виключає, чим і цінний.

Стратегія делегування компетенції особливо ефективна під час танкових битв і всіляких розвідувально-терористичних вилазок у тил противника. Суть її в тому, що коли один гравець просувається вперед або йде на таран машин ворога, другий прикриває його з тилу, не даючи противнику замкнути кільце оточення. У таких випадках разом вони утворюють майже незламний тандем, і при грамотно продуманий план дій здатні перемогти ворога навіть за умови його суттєвої чисельної переваги. А вже коли сили приблизно рівні – тим більше.

Але не всі розваги розділу розраховані на спільні дії. Так, гра гонка на двох, навпаки, з перевірених і надійних напарників перетворить вас в супер азартних суперників, готових на все, лише б «зробити» опонента. Причому, протистояння 1 на 1 на гоночній трасі або боксерській арені виявиться не менш захоплюючим, ніж спільні дії під час якої-небудь онлайн ігри войнушки на двох. Правда, емоції вони викликають різні. У першому випадку здається, що заради того, щоб уберегти від загибелі приятеля, ти готовий на все, навіть ризикнути життям, зате в другому - його ж, не менш щиро, хочеться розірвати на шматки. Втім, адреналін буде зашкалювати в обох ситуаціях, а це головне, що нам потрібно від будь-якої гри на 2. І яку з них ти не вибрав – відсутність у ньому не буде.

І для дівчаток

Прийнято вважати, що представниці прекрасної половини людства зовсім не так азартні, як хлопчаки, і, на відміну від них, воліють спокійні розваги і розмірені. Загалом, так воно і є, крім невеликий відсоток дівчат, які фанатіють ог гонок похлеще будь-яких пацанів. Якраз на них і розраховані ігри для двох, у яких потрібно управляти парами відомих мультиплікаційних героїв, наввипередки просуваються від старту до фінішу. Такі гонки трохи менш агресивні, ніж традиційні «хлопчачі», але так само захоплюючі.

Ну, а для тих, кого швидкість не дуже цікавить, існують ігри на 2 гравця, які пропонують зайнятися більш приємними і творчими речами. Наприклад, відкрити ясла для малюків або притулок для тварин. Додаткова пара рук у таких випадках виявиться дуже до речі, адже з кожним новим рівнем складність гри зростає, кількість підопічних геймера теж збільшується на очах, і якщо не встигнути вчасно обслужити хоча б одного з них – гарантовано програєш. Разом же впоратися навіть з небувале напливом відвідувачів цілком реально, особливо, якщо заздалегідь домовитися про розподіл обов'язків.

Ну, а набридне морочитися з манною кашею, соками і памперсами – теж не питання. Добрий десяток іграшок для двох пропонує зайнятися приміркою нарядів, створенням смішних зачісок і фантазійного макіяжу. Задачка, звичайно, простенька, зате творча і весела.

І для всіх-всіх-всіх

Радимо звернути увагу на ще одну цікаву категорію ігор на двох (доступних на нашому сайті безкоштовно), яка припаде до душі всім: і хлопчикам, і дівчаткам. Мова йде про бродилки. На відміну від воєнізованих квестів і бійок вони абсолютно не кровожерні, але і не так нудотно-спокійні, як залицяння за малюками або зависання в спа-салонах. Динамічна зміна подій в таких іграшках поєднується з оригінальним сюжетом, необхідністю вирішувати хитромудрі головоломки і спритно долати перешкоди.

Динозавром жанру, звичайно, є бродилки з Маріо і його двоюрідним братом Луїджі, а більш сучасної варіацією на ту ж тему – захоплююча серія «Вогонь і вода». Від пригод легендарного водопровідника вона відрізняється тим, що спочатку замислювалася, як «подвійна» гра - варіанти на одного гравця просто не існує. А також тим, що головні її герої – вогняний хлопчик і водяна дівчинка, володіють різним набором можливостей і характеристик. Як правило, це комплекти якостей-антагоністів, що ідеально доповнюють один одного.

Наприклад, якщо хлопчик легко долає ділянки шляху, залиті гарячою лавою або охоплені язиками полум'я, то дівчинка на них просто гине. Зате в ситуаціях підвищеної вологості справа йде з точністю до навпаки: дівчинка почуває себе відмінно, а хлопчик ось-ось погасне. Але разом, допомагаючи один одному, вони здатні здолати будь-які перешкоди. З цієї точки зору Маріо і його кумедний родич куди менш цікаві, наділені абсолютно ідентичними талантами, і, хоча можуть діяти узгоджено, завжди передбачувані і однакові.

до Речі, серія «Вогонь і вода» - продукт зусиль азіатських розробників, що не могло не позначитися на її графіку, так і загальному антуражі. Основне заняття головних героїв – пошук виходу з руїн покинутих храмів, повних містичних знаків, пасток і таємниць. А ледве вловимий східний колорит додає бродилки серії особливого шарму.

.