Ігри Феї – весь казковий світ на твоєму екрані!

Опис категорії

Якщо ти думаєш, що так тобою улюблені казки та ігри з феями – винахід недавнього часу, сильно помиляєшся. Цим миленьким, вічно юним створінням стукнуло, щонайменше, вже 400 років. Перші згадки про мініатюрних дівчат, які наділені магічними здібностями, зустрічаються в шотландському і кельтському фольклорі ще в кінці 17 століття.

Жили вони, за переказами, на лісових узліссях і околицях середньовічних сіл, вміли лікувати хвороби, а якщо злились – напусками мор на селянську худобу або крали немовлят. А ось літали, як прийдеться: то осідлавши яку-небудь билинку або пташку, то самостійно маша руками.

Оповіді та ігри про фей в тому вигляді, в якому звикла до них ти, з'явилися трохи пізніше - в кінці 18 століття в розпал захоплення Європи романтизмом. На початок 19 століття припав пік популярності цих дивних істот. Саме в епоху романтизму було створено більшість відомих нам балад, віршів і зразків живопису, присвячених крихітним ангелоподобным дівчатам, яких людську уяву, нарешті, забезпечило крилами. Погодься, в піднесених тонах оспівувати того, хто в милі метається щоб осідлати горобця, як-то не дуже романтично. Так що до початку 19 століття образ феї остаточно оформився в тому вигляді, в якому ми до нього звикли, а з поетичних балад і сонетів перекочував в твої улюблені ігри.

чи То правда, чи вигадка

В середньовіччі розповіді про те, як люди зустрічалися з феями, з'являлися регулярно – саме такі байки, передаються з уст в уста, ми звикли називати фольклором. Але навіть у відносно новій історії людства подібні прецеденти мають місце бути. Наприклад, у 1917 році дві дівчинки з йоркширської села Коттингли Френсіс Гріффітс і Элзи Райт зробили заяву для місцевої газети про те, що не тільки бачили фей, але і брали участь в їхніх іграх. На доказ вони навіть надали кілька фотознімків. Історія стала сенсацією, в неї повірила маса народу, а Артур Конан-Дойль навіть написав за мотивами події книгу «The Coming of the Fairies». Правда, через майже півстоліття, в середині 80-х, був озвучений спосіб, яким, нібито, фотоподделки були здійснені.

Але світові теософські кола не повірили викриттям, а професор Джеффрі Ходсона навіть відвідав село Коттингли, після чого стверджував, що бачив в її околицях всіляких «духів природи», в тому числі і крихітних крилатих створінь. Виглядали вони приблизно так само, як героїні будь традиційної ігри Феї - чарівні дівчата з милими личками, вибуховим характером і парою крил за спиною, одягнені в трав'янисто-зелені сукні. Ти ж знаєш, що зелений – улюблений колір фей. Згадай, хоча б милашка Дінь-дінь – головна дійова особа ігри Феї Діснея. І автор книги 1977 року «The Real World of Fairies» - американка Дора ван Гелдер, каже, що зустрічала схожих істот навіть у Центральному парку в Нью-Йорку.

Залишилося нез'ясованим, чи дійсно мали місце такі випадки, або вони - плід занадто буйної фантазії окремих особистостей. Але це, мабуть, і неважливо. Можливість дива в звичайному житті – ось, що головне. Ти ж можеш не покладатися на волю випадку, а завжди забезпечити собі зустріч з феями онлайн і абсолютно безкоштовно.

.