Ігри Кульки – нестаріюча класика головоломок!

Опис категорії

Пропонуємо твоїй увазі цілих розділ, присвячений вельми популярної класики дитячих комп'ютерних ігор – кулькам. І нехай тебе не обманює їх удавана простота.

«Вічні цінності»

Звичайно, в порівнянні з новими флеш розвагами, доступними для малюків в мережі, ні одна гра Кульки не може похвалитися ні занадто просунутою графікою, ні різноманітністю функціоналу. Скажімо тобі більше, в умовах, коли всі постійно змінюється і розвивається (а вже іграшки тим більше) вони виглядають якимись анахронізмами, оскільки мають точно такий же вигляд, як і під час своєї першої появи на публіці років 10-15 тому. Теж сіреньке, поділений на клітинки поле і не багатобарвний набір простеньких кульок.

Але назвати ці іграшки примітивними просто язик не повертається. Адже якими б семимильними кроками не розвивалася сфера флеш дозвілля, безкоштовно грати в онлайн ігри з різнокольоровими кульками, діти ніколи не припиняли. І не припинять, оскільки ці забави відмінно тренують мозок, пам'ять, уважність і легко заткнуть за пояс навіть саму наворочену головоломку.

Так що потрібно робити?

Ти вже зрозумів, що в Кульки безкоштовно грати не тільки весело, але і надзвичайно корисно - чудове заняття, що дозволяє під час відпочинку, між справою потренувати «думательную м'яз». Суть його проста: видалити вміст всіх клітинок поля за мінімум ходів. А ось залежно від способу видалення ігри Кульки умовно можна розділити на три великі групи: головоломки, у яких ти сам вибираєш, куди і які кулі переставляти, стрілялки, де за ним потрібно стріляти з гармати, і розваги, нагадують тетріс. В останніх тебе чекає цілий град падаючих зверху куль, але доведеться дуже швидко міркувати, куди які з них розміщувати. Задумаєшся хоч на секунду - пиши пропало: екран тут же заповниться вщерть, а ти вилетиш з гри з принизливо низьких рахунком.

Не менша оперативність потрібно, до речі, і під час стрілялок. У більшості з них по екрану рухається різнобарвна ланцюжок куль, не останавливающаяся ні на секунду. Встигнеш розстріляти її всю до того, як «хвостик» зникне з іншого боку екрану, отримаєш плюс до карми і значну суму балів на рахунок. Не встигнеш – кулі або заповнять собою весь вільний простір (мова про стрілялках, в яких вони спускаються зверху) або промайнуть по полю і зникнуть. І якщо на початку будь-якої гри ланцюжок рухається досить повільно, поступово швидкість її збільшується, так що під кінець тобі доведеться стріляти по кулях в ній дуже швидко і дуже влучно.

Не поспішати і ретельно продумувати ходи можна тільки, якщо грати в кульки на зразок Lines 98. У них немає ніяких обмежень по часу, що дає можливість до позеленіння роздумувати над ідеальною стратегією, вибудовуючи хитромудрі комбінації ходів. Але плекаючи глобальні плани, не забувай звертати увагу на невелику підказку. Гра Кульки 98 влаштована так, що після кожного твого ходу на екрані з'являється три додаткових кулі різних кольорів. Якщо включиш відповідні налаштування (дивись на панель у верхній частині екрана), зможеш заздалегідь дізнаватися, якими вони будуть. Це значно спростить тобі завдання і допоможе діяти максимально ефективно.

Складність подібних головоломок в тому, що на початку, коли ігрове поле майже не заповнений, у тебе є маса порожніх клітинок і можливостей для маневру. Це розслабляє і провокує розсіювання уваги. Але з кожним зробленим ходом число куль збільшується, а порожніх клітин зменшується, і будь-який непродуманий крок наближає тебе до програшу. Щоправда, тут на допомогу приходить ще одна чудова кнопочка: UNDO. Натиснувши на неї, можна скасувати свій останній хід, якщо він раптом виявиться невдалим. Втім, радимо нею теж не зловживати, інакше ти швидко забудеш, що підлягає скасуванню лише один хід, розслабишся і втратиш пильність.

Як бачиш, незважаючи на прості правила, грати в головоломки з кульками зовсім не так легко, як може здатися (зате безкоштовно!). Ці іграшки виявляться корисними і для дівчаток, і для хлопчиків, оскільки добре працюючий мозок ще ніколи нікому не завадив.

.