Інді гри – арт-хаус сфери розваг!

Опис категорії

Інді гри, які ти знайдеш в цьому розділі, не схожі на більшість популярних флеш-розваг. По-перше, у них немає всім звичного поділу на жанри - різноманіття іграшок категорії категорично не піддається стандартної сортування на стратегії, файтинг, квести та ін. Найчастіше, немає чітко вираженого сюжету, а вже тим більше не знайти мотивів нашумілого серіалу або фільму.

так само серед їх головних героїв неможливо зустріти ні одного популярного мультиплікаційного персонажа, одна присутність якого забезпечувало б іграшці увагу користувачів. Так що таке тоді інді гра?

Можна сказати, що це творчість - неприкрите, вільний, не скуте жорсткими умовами контрактів. Інді іграми прийнято називати розваги, створювані окремими розробниками або невеликими компаніями, що не мають великого бюджету, але і ніяк не пов'язаними з видавництвами, які б вимагали від них обов'язкового слідування загальноприйнятим трендам, як гарантії фінансового успіху.

Їх розробляють для задоволення, прагнучи виразити себе, свою індивідуальність, своє бачення світу. Інді гри – це такий арт-хаус сфери комп'ютерних розваг. І так само як і у арт-хаусного кіно в порівнянні з дорогими блокбастерами, шанувальників у них набагато менше, ніж у комерційних іграшок з хорошим промо.

Але якщо всім очікувано-передбачуваним ігор ти віддаси перевагу щось креативне, незвідане і оригінальне, можеш бути впевнений – заглянув за потрібною адресою. Ігри в стилі independent video game або інді відкриють перед тобою зовсім інший, альтернативний світ онлайн-розваг, і він абсолютно точно не виявиться гірше того, до якого ти вже звик.

Варто відзначити, що більшість інді-розробників при створенні своїх дітищ роблять ставки на інноваційний геймплей, так як фінансові обмеження не дозволяють їм особливо розвернутися з графікою. Так що будь готовий до того, що тебе чекає маса іграшок з вельми цікавим управлінням, сюжетом, широкими можливостями персонажів, але досить скромною візуальною картинкою.

до Речі, починаючи з 2002 року, прихильники цього напряму комп'ютерних ігор проводять власний щорічний фестиваль - Indie Game Jam, на якому тестуються новинки індустрії, анонсуються плани на наступний рік, лунають різноманітні номінації і вручаються призи. Ну, а з найбільш яскравими зразками забав, представленими на IGJ, ти зустрінешся на нашому сайті.

.