Ігри Таблиця множення - вчимо математику, граючи.

Опис категорії

Кожен школяр в курсі: таблиця множення – це зовсім не благо і, вже тим більше, не геніальне відкриття, як твердять хитрі вчителя, а справжнє знаряддя тортур, придумане для того, щоб заважати дітям вдосталь грати в улюблені ігри і насолоджуватися життям.

до Речі, для тих, хто не в курсі - придумав цю гидоту Піфагор Самоський. Так-так, той самий всім відомий стародавній грек – філософ, містик і математик за сумісництвом. Причому зробив він це приблизно за 500 років до нашої ери. Аналогічну таблицю археологи виявили на розкопках Стародавнього Вавилона. За приблизними підрахунками її вік складає близько 4 тисяч років (тільки вдумайся в цю гігантську цифру!).

Як бачиш, навіть в ті далекі-далекі часи школярів катували такими ж бузувірськими методами, що і тебе сьогодні. Але, на відміну від тебе, у давньогрецьких і месопотамських учнів них не було інтернету, а з ним і доступу до онлайн ігри Таблиця множення. А значить, і процес осягнення головною математичної премудрості давався їм куди болючіше, ніж тобі.

Так що порадій, що живеш в 21 столітті і можеш користуватись усіма досягненнями цивілізації. Гра Таблиця множення, до речі – одна з них. З нею запам'ятовувати стовпчики нудних прикладів набагато веселіше, та й швидше, ніж тупо зубрити їх з аркуша. Неодноразово помічено, ігрова форма навчання – найефективніша з усіх, придуманих людством. Але пропонуємо не вірити нам на слово, а перевірити тезу на собі. Можна прямо зараз.

Тим більше, що геймплей гри Таблиця множення підкреслено простий, навіть примітивний. Всі ігрові маніпуляції здійснюються мишкою: ти просто клацаєш нею за прикладами та відповідями, які вважаєш правильними. Останні пропонується вибирати з декількох варіантів. Єдина складність, з якою можеш зіткнутися – обмеження рівнів за часом і кількістю помилок.

Це означає, що за виділений кількість хвилин (зазвичай, одна-дві, не більше) потрібно правильно вирішити задану кількість прикладів. Помилки допускаються, але, як правило, не більше трьох. За підсумками кожного пройденого рівня гри Таблиця множення тобі виставлятимуться бали (майже як в школі!), так що постарайся зробити так, щоб їх вистачило на добру оцінку. Якщо з першої спроби фокус не вдасться – не біда, будь-яку гру можна перезапустити ще раз, а потім ще раз – скільки буде потрібно. А там, дивись, і сам не помітиш, як вивчиш напам'ять всі ненависні стовпці. Та так, що у шкільного вчителя математики відвисне щелепа від подиву.

.