Ігри Маджонг - сама прикольна розминка для розуму!

Опис категорії

Як відомо, будь-яка частина нашого тіла без регулярного використання хиріє, слабне, а потім і зовсім атрофується. Організм підсвідомо думає, що раз щось не задіяно – значить, не дуже-то потрібно, і намагається якомога швидше позбутися від баласту. Так відбувається з м'язами, руками-ногами і навіть с..... мозком. Якщо регулярно не підкидати самому собі поживу для розуму, звивини поступово починають працювати все з більшим і більшим скрипом, а потім раз – і помічаєш, що навіть рішення простенької завдання стає справжньою проблемою. Щоб такого неподобства не траплялося з тобою ніколи, пропонуємо мозок щодня навантажувати і тренувати, але робити це в приємній, ненапрягающей, розважальній формі. Ідеальним «тренажером» стануть для нього оригінальні логічні ігри Маджонг, які перекочували до нас з Південно-східної Азії.

Що це і з чим його їдять?

Ігри Маджонг – осучаснені версії стародавньої китайської азартної забави з гральними кістками, розрахованої на участь від двох до чотирьох гравців. Традиційний маджонг трохи нагадує покер. Перемагає в ній той, хто вміє «тримати обличчя», має фотографічною пам'яттю, спостережливістю і холоднокровністю. Фактор випадковості скидати з рахунків теж не варто, але роль його в порівнянні з досвідченістю і майстерністю гравця все ж незначна. Перемогу класична гра Маджонг дарує тому гравцеві, хто зміг набрати більше очок, зібравши саму хитромудру фігуру з заданого кількості кісточок. Ходи учасники здійснюють по черзі, а кількість набраних кожним з них балів розраховується в кінці кожного пройденого «кола».

Але не варто плутати такі ігри з маджонгом, у який можна безкоштовно грати самому. Він являє собою варіант настільного онлайн розваги, схожого на звичний нам картковий пасьянс. Розкладається одним геймером, як правило, за необмежений час. Процес триває до тих пір, поки не вичерпаються всі можливі ходи. Доступні такі онлайн ігри Маджонг безкоштовно і являють собою стандартний набір з 144 фішок трьох типів – масті, козирі і квіти. Кожна фішка-кісточка має своє мудроване китайська назва, перераховувати які ми не будемо, оскільки сам процес розкладання вони ніяк не впливають.

Після запуску гри на екрані кістки випадковим чином збираються в багатошарову химерну постать, як правило – черепаху або піраміду, яку гравцеві потрібно розібрати, крок за кроком видаляючи з поля всі кісточки. Зникати будуть тільки парні фішки з однаковими зображеннями за умови, що обидві вони не виявляться заблокованими. Вільними вважаються елементи з відкритою, як мінімум, однією стороною (неважливо, лівої чи правої), на яких нічого не лежить зверху. Безкоштовно грати в Маджонг можна до тих пір, поки в грі не вичерпаються можливі ходи. Якщо за цей час тобі вдалося видалити всі ігрові елементи, можна сміливо стверджувати, що розклад вдався, якщо ж якісь кісточки залишилися – на жаль, пасьянс зійшовся. Деякі любителі використовують його для ворожіння на тему, збудеться задумане бажання чи ні.

Вперше гра Маджонг пасьянс була реалізована в 1981 році на навчальній системі PLATO Броді Локардом, який стверджував, що нічого особливого не зробив, просто трохи змінив відому китайську іграшку. Нанявшая Локарда компанія Activision в 1986 році випустила створений ним пасьянс Шанхай (Shanghai), до цих пір користується фантастичною популярністю у користувачів. З плином часу з'явилося безліч інших безкоштовних варіацій на тему маджонг, найцікавіші з яких ти знайдеш на нашому сайті.

.