Ігри Бульбашки – вічна «класика» головоломок!

Опис категорії

Звертав ти коли-небудь увагу на дивну закономірність: чим простіше іграшка, тим більше її люблять гравці, тим довше вона «живе» і залишається затребуваною. І навпаки, чим наворочені і крутіше забава, тим швидше старіє і виходить в тираж. Взяти, приміром, банальний тетріс. Створений більше тридцяти років тому і за нинішніми мірками абсолютно примітивний він, тим не менш, відомий кожному геймеру світу у віці від п'яти до ста п'яти років і досі час від часу більшістю з них використовується. І, піди ж ти, анітрохи не набридає.

Можна сміливо стверджувати, що гра Бульбашки, різні варіанти якої зібрані у цьому розділі - це такий же тетрис, але з кульок. Не в тому сенсі, що вони сиплються зверху вниз з екрана, а в тому, що цієї невигадливої головоломці стукнуло пристойно років, в порівнянні з сьогоднішніми можливостями дизайну графіка її застаріла, але сама іграшка досі актуальна і кохана, як і в момент свого першого появи на світ.

Що, не віриш? Дуже даремно. А краще всього прямо зараз почни в Бульбашки грати безкоштовно, і переконайся сам. Але тільки дивись – не залипни. Ця простенька стрілялка з елементами логічних задач не тільки прекрасна розминка для мозку, але і якийсь медитативний дійство, здатне захопити настільки, що ти легко витратиш на нього кілька годин, сам того не помітивши. Так що будь обережний – сідай грати в онлайн Бульбашки тільки, якщо у тебе немає ніяких термінових справ. А ми поки нагадаємо правила.

Багато кульок і кмітливість

На перший погляд здається, що в онлайн Бульбашки грати досить просто. Втім, так воно і є. Головне – бути уважним і ретельно обдумувати кожен свій хід, бо, як просто палити куди ні попадя – точно програєш. Отже, відразу після завантаження ти побачиш величезний блакитний екран, частину якого займають скупчення кульок різного кольору. Спускаються вони зверху вниз рівними рядами, але розташовуються в них досить хаотично. Тобто поряд з кульками жовтого кольору, може виявитися дуже багато синіх, один зелений і пара червоних. Втім, особливого значення це не має, твоє завдання – позбутися від всіх куль, незважаючи на їх кількість і колір.

Внизу, по центру розташовується стрілочка-гармата, а зліва від неї лінійка з кульками-снарядами. Ними ти будеш «розстрілювати» верхні ряди. Робиться це так: стрілочкою ставиш напрям «пострілу» і клацаєш по лівій частині мишки або тачпаду. Фішка в тому, щоб відправляти червоні кулі-снаряди до таких же їх родичам, жовті – з жовтим, бузкові – до бузковим і так далі. Якщо в результаті пострілу утворюється скупчення трьох і більше однакових бульбашок, вони зникають, ти отримуєш на свій ігровий рахунок окуляри, а заодно очищаєш екран. Робити це необхідно, адже як тільки один з спускаються рядів торкнеться його нижньої межі - гра завершиться.

Два показника, що мають першорядне значення для тих, хто збирається грати безкоштовно в Бульбашки – це кількість очок і швидкість. І того, й іншого повинно бути багато. І не тіште себе ілюзією, якщо вилетівши з гри, почуєш активні і досить гучні овації. Ні-ні, у тебе поки немає свого фан-клубу. Просто гуманісти-розробники встановили їх для всіх, хто не впорався із завданням і вилетів з гри. Як підбадьорливого жесту, так сказати. Так що онлайн гра Бульбашки грати безкоштовно запрошує всіх, хто не любить програвати, але любить, коли йому захоплено аплодують (та й хіба є такі, кому це не подобається?!). Попутно вона непогано розвиває окомір, логічне мислення, уважність. Погодься, ці якості ще нікому не заважали, так що не забувай їх тренувати час від часу. Та ще й таким приємним способом.

А взагалі, Бульбашки ігри відносяться до розряду так званих казуальних іграшок – тобто тих, в які можна грати в будь-який час, в будь-якому місці, не турбуючись про те, на якому етапі ти зупинився і не забув зберегти попереднє проходження. Можна сказати, що вони – ідеальні «вбивці» часу, особливо того, яке тягнеться занадто довго: у черзі до дантиста або в залі очікування аеропорту, наприклад. У таких випадках ігри в бульбашки, особливо ті, в які можна грати безкоштовно, достатньо лише бути онлайн, стають справжнім порятунком.

При цьому вони абсолютно універсальні і прекрасно підходять як для хлопчиків так і для дівчаток різного віку. Просте управління і мінімум правил дозволяють легко розібратися з ними навіть самим маленьким геймерам. Єдина різниця між ними і дорослим гравців у тому, що перший набере на порядок менше очок і швидко вилетить з гри, а більш досвідчений геймер безкоштовно грати в Бульбашки може годинами.

.