Гра Зума – «убий» час з толком!

Опис категорії

В даному розділі зібрані найбільш цікаві варіації на тему гри Зума - типового представника казуальної головоломки і ідеального способу із задоволенням «вбити» велика кількість вільного часу, злегка розім'явши при цьому мізки. Грати в них можна коли і де завгодно, починати з будь-якого рівня і не переживати, якщо раптом забув «зберегтися».

Основною рисою, притаманною всім казуальних розваг є їх повна універсальність. І для дівчаток, і для хлопчиків в Зума онлайн грати буде однаково цікаво і весело. Скажемо тобі по секрету, навіть дорослі не гребують поганяти по екрану різнокольорові кульки в перервах між нарадами або за ранковою чашкою кави. Недарма в java-версії гра Зума має нітрохи не меншу (якщо не більшу!) популярністю, ніж у розробці для стаціонарного компа. Цікаво, що вперше на суд публіки Zuma була випущена в грудні 2003 року (розробник: компанія PopCap Games), так що на сьогодні вона має досить солідним для комп'ютерної забави віком, але при цьому не тільки не вирушила в утиль, як застаріла, але і не втратила ні одного зі своїх шанувальників.

Як і десять років тому, грати в Зума – значить безкоштовно отримати порцію відмінного релаксу. Вирішивши по повній використовувати фантастичну популярність гри, у вересні 2009 PopCap Games випустила її оновлену версію під назвою zuma's Revenge. Ігровий процес в ній, звичайно, відрізняється від оригіналу, але не принципово. Основна фішка – введення доповнень кшталт нових бонусів і більше оригінального оформлення екрана.

Відвідувачам нашого сайту ми пропонуємо грати в самі цікаві онлайн варіанти Zuma, що отримали назву Зума Deluxe. Впевнені, вони неодмінно тобі сподобаються. Але спочатку давай трохи нагадаємо правила.

Що потрібно робити?

Почавши в Зума deluxe грати онлайн, ти побачиш перед собою поле, в центрі якої сидить величезна золота жаба. У деяких іграшках вона може міняти колір, у інших – бути прикрашена дорогоцінними каменями, тіарою на маківці або намистом на шиї. Суті це не змінює. Як би не изгалялось бесхвостое земноводне, мета гри залишається незмінною – знищити з його допомогою всі кулі, які знаходяться на екрані. Робиться це шляхом стрільби по них з пащі жаби такими ж точно кульками. Вона, в даному випадку, виступає чимось на зразок гармати. Але фокус в тому, що кулі, за якими потрібно стріляти, не стоять на місці, прагнучи полегшити життя геймеру. Замість цього вони безупинно рухаються, прямуючи в бік Золотого Черепа. Він – такий же обов'язковий атрибут цій онлайн головоломки, як і позолочена жаба. Почавши грати безкоштовно в будь-яку уподобану гру Зума ти сам у цьому пересвідчишся.

Кульки рухаються один за одним, утворюючи довгу різнобарвну ланцюжок. Досягнувши Золотого Черепа, вони зникають. Твоє завдання – не дати їм це зробити. Якщо не вдасться, рівень для тебе закінчиться програшем.

Коли тільки починаєш в Зума deluxe грати онлайн, може здатися, що кулі з екрану рухаються повільно і у тебе в запасі є купа часу на те, щоб вирішити, що з ними робити. На жаль, це враження оманливе. З кожною секундою швидкість ланцюжки куль збільшується і діяти доводиться все швидше і швидше, приймаючи рішення блискавично.

Жаба стріляє снарядами» різних кольорів. Про те, який вилетить з її пащі в наступний момент, можна дізнатися з квадратика-підказки, розташованого в лівому нижньому куті ігрового поля. На ньому як раз намальований кулька, який змінює колір залежно від того, що виявилося в роті у жаби. Порівнюючи свої дії з цим маленьким датчиком, ти зможеш діяти максимально ефективно. Зникають з поля скупчення кульок одного кольору в кількості трьох і більше штук. Це означає, що червоним кулькою потрібно стріляти в ту частину ланцюжка, де знаходяться червоні кулі, зеленим – туди, де зелені і так далі.

Таким чином ти зможеш пристойно вкоротити ланцюг, не давши їй наблизитися до Черепа. Ще один фокус, яким варто регулярно користуватися почавши грати в зума онлайн – відхід ланцюжка назад, до місця її появи на екрані. Відбувається це в моменти, коли одноколірні кульки змикаються після пострілу. Таке зволікання дозволяє не тільки збільшити шлях руху куль по екрану, але і додає бонусних балів. Чим, до речі, більше ти їх заробиш, тим крутіше твій геймерський результат. Якщо ж похвалитися нічим, і кульки вислизають зі швидкістю звуку, теж постривай засмучуватися. Адже в Зума грати безкоштовно можна стільки, скільки хочеться. І нехай поки тебе переслідують невдачі, завжди можна зупинитися, трохи перепочити, а потім продовжити онлайн бій з новими силами. Ну, і перемогти, в підсумку, звичайно.

.