Ігри Контра Страйк — тебе чекає шутер-легенда!

Опис категорії

Ігри Контра Страйк – відмінна підбірка флеш інтерпретацій легендарного командного шутера всіх часів і народів Counter-Strike. Як і в геніального попередника дія в них ведеться від першої особи і ґрунтується на необхідності весь час брати участь у битвах з використанням вогнепальної і холодної зброї. І того, і іншого в арсеналі кожної гри Контр Страйк більш ніж достатньо.

І, мабуть, це єдина з відомих стрілялок, в якій колючо-ріжучі предмети – різноманітні ножі, кинджали і кортики, цінуються більше, ніж пістолети, автомати і гвинтівки з оптичними прицілами. Геймери навіть полюють за особливо рідкісними екземплярами і готові віддати за них будь-які гроші. А оскільки перша гра серії з'явилася на рубежі 1999-2000 років, за останні 16 років таких раритетів накопичилося чимало.

Почавши в Контр Страйк грати онлайн на нашому сайті, ти зможеш скористатися будь-якою зброєю меню, активно застосовуючи його в сутичках з ворогом. Звичайно, не весь арсенал буде доступний відразу, але по мірі успішного проходження рівнів тобі відкриються нові скарби. А оскільки більша частина іграшок – багатокористувацькі, обговорити переваги того чи іншого клинка можна буде на пару з найкращим другом. Головне – не забути вибрати режим гри на двох перед запуском.

Що потрібно робити?

Навряд чи хто-небудь з хлопців не в курсі, про що йдеться в сюжеті гри Контра Страйк. Але ми, на всяк випадок, нагадаємо. Суть полягає в протистоянні двох команд: Terrorist forces vs Terrorist forces, тобто терористів і контр-терористів. У російській локалізації гри Контр Страйк - Global Offensive, останні були замінені підрозділом спецназу. Мета кожної ігрової команди - як можна швидше і з найменшими втратами виконати завдання поточної місії. Зазвичай, потрібно що-небудь замінувати, звільнити заручників, втекти з-під арешту або просто ліквідувати противника.

Якщо в Контр Страйк грати від імені команди терористів, то завдання доведеться виконувати дзеркально протилежні, наприклад, утримувати заручників усіма можливими способами чи зможе закласти вибухову речовину в жвавому громадському місці. До речі, час установки бомби строго обмежена, і якщо не встигнеш в нього вкластися гарантовано завалиш місію. Добре, що флеш гри дозволяють будь-рівень перезапустити спочатку без будь-яких обмежень.

За успішно виконане завдання геймери отримують гроші. На них можна відмінно прокачати власну амуніцію і зброю. Кожна гра Контр Страйк відрізняється великим вибором карт (в залежності від мети місії), на яких розгортаються дії, і вельми реалістичною графікою. Основний принцип жанру First Person Shooter у них ніколи не порушується: гравець, як і раніше, залишається невидимкою, а по екрану «гуляють» лише шматочок його камуфляжу і дві руки з затиснутим у них зброєю. Навіть при спробі опустити погляд вниз (тисни на кнопку з відповідною стрілочкою) ти зможеш побачити землю або підлогу, але ніяк не власні ноги. Втім, це фірмова особливість будь-якої гри серії Counter Strike. І навряд чи розробники готові від неї відмовитися. Незважаючи на те, що персонажа майже невидно, творці пропонують грати в Контр Страйк декількома ігровими моделями. Всього в меню їх вісім – по чотири для кожної команди. Крім них передбачений спеціальний скін для просунутого гравця віп-класу і кілька різних моделей заручників.

Історія створення

Творцями першої версії гри стали канадський програміст корейського походження Ле Мінь на прізвисько Gooseman і комп'ютерний дизайнер Джесс Кліфф з Нью-Джерсі. Його ще часто називають «голосом» Контра Страйк. Саме він озвучував всі команди і вигуки персонажів, а також активно займався промо проекту. Пробна бета-версія була випущена 19 червня 1999 безкоштовно, що відразу забезпечило їй інтерес досить широкої геймерської аудиторії.

Майже через рік - навесні 2000, на проект звернула увагу відома в США компанія-разработчки Valve Corporation, яка погодилася інвестувати в нього чималу суму. Вона викупила гру, запропонувавши Клиффу і посади штатних співробітників, і вже 8 листопада того ж року відбувся офіційний реліз першої версії Counter-Strike 1.0. За нею послідувало ще 4 і, за чутками, в розробці вже знаходиться п'ята. Правда, коли вона вийде і чи вийде взагалі) невідомо, оскільки компанія ніяких офіційних заяв з цього приводу ще не робила. Геймери всього світу чекають, затамувавши подих, і щиро вірять, що для їхньої улюбленої гри все ще тільки починається.

.