Ігри Когама – створи свій власний світ!

Опис категорії

Всім, кому подобається Майнкрафт і інші розваги типу «відкритий світ», онлайн ігри Когама теж припадуть до душі. Їх автори - креативна команда розробників з Данії, зуміла створити на движку Unity цілу 3Д-всесвіт, фішка якої в тому, що кожен гравець відчуває себе в ній абсолютно вільним і може діяти, покладаючись на власний страх і ризик.

Ні одна гра Когама не має ні чітко вираженої сюжетної лінії, передбаченого заздалегідь алгоритму дій, чим і хороша. Це многовариативные багатокористувацькі розваги, де завдяки мишки і клавіатури можна «з нуля» побудувати свій особистий фантастичний світ.

Що стосується жанрової приналежності, то всі ігри Когама з упевненістю можна віднести до класичного sandbox (російською мовою звучить як «пісочниця») - до розваг-конструкторам, в яких всі основні і другорядні елементи гравець створює самостійно за допомогою підручних засобів. В Майнкрафте це квадратні блоки, в іграшках даного розділу - такі ж блоки плюс безліч інших різноманітних деталей і інструментів, з яких можна моделювати нові, ще більш незвичайні елементи.

За великим рахунком, грати в Kogama – значить стати дуже творчим та креативним, навчитися створювати щось оригінальне, несхоже ні на що, придумане раніше іншими. Хочеш відчути себе майже богом? Це дуже просто. Почни грати в Когама і за допомогою звичайної клавіатури і миші створи новий віртуальний світ і навіть придумати власну флеш гру.

Геймплей: на що звернути увагу

Як у будь-якій хорошій «пісочниці» в Когама немає ні однієї лінійної локації. Це означає, що розробники не ставлять перед гравцями ніяких конкретних завдань. На кожному з ігрових рівнів ти можеш сам вибирати напрямок руху, а також дії, які хочеш зробити. Мета при цьому залишається незмінною – вижити, модернізуючи навколишній світ і створюючи нові оригінальні ігри. Робити це ти будеш, використовуючи вже наявні в Kogama можливості. Правда, для цього доведеться зареєструватися і створити обліковий запис. Без неї гравець зневажливо іменується «туристом» і змушений грати в те, що вже створено іншими.

Більшість ігор, створених за допомогою Когама - не дуже наворочені шутери, грати потрібно, по повній використовуючи доступне тобі зброю і регулярно поповнюючи наявний інвентар. Але можна також придумувати інші міні-ігри, наприклад, квести, головоломки, паркуры і навіть простенькі RPG. Як це зробити? Використовуючи опцію під назвою Logic. Вона пропонує набір боксів, з допомогою яких можна «пов'язувати» дії в грі. Наприклад, натискаючи на спеціально встановлену на екрані кнопку, ти відкриваєш секретний прохід.

Якщо ж у своїх силах початківця програміста ти поки не впевнений, не квапся - вдосталь наиграйся в те, що вже створено на Kogama іншими, і наберіться досвіду. Тим більше, що асортимент цих іграшок поповнюється кожен день – вивчати і насолоджуватися ними можна дуже довго.

.