Ігри Гравити Фолз – відкрий всі таємниці маленького містечка!

Опис категорії

Захоплюючі ігри Гравити Фолз запрошують тебе відвідати дуже дивний містечко з однойменною назвою, який затишно розташувався десь на околиці штату Орегон. На перший погляд, в ньому немає нічого незвичайного – сумовитий провінційне містечко з не дуже великою кількістю мешканців, зайнятих своїми буденними, нічим не примітними справами. Але це тільки на перший погляд...

Досить запустити будь-яку вподобану гру про Гравити Фолз, як стане зрозуміло: за його пасторальним фасадом криється щось дивне і страшне. Що саме? Це ми і пропонуємо з'ясувати. А тобі компанію складе пара близнюків - Діппер і Мейбл Пайнс, головні герої не тільки кожної гри Гравити Фолз, але і однойменного мульта, випущеного компанією Disney Television Animation.

На літні канікули вічно зайняті батьки відправили їх погостювати до двоюрідного дідуся Стену, який багато років володіє самим відомим в Гравити Фолз супермаркетом сувенірів – «Хатиною Чудес». Але, як виявилося, торгівля - не єдиний інтерес Стена. Куди більше його захоплює облаштування таємного і мега надійного бункера, оснащеного масою дивних пристроїв. Цікаво, навіщо він йому знадобився?

Спочатку Дипперу і Мейбл було жахливо нудно в цьому сумному провінційному краю, але, одного разу, виконуючи доручення Стена, вони знаходять дивний щоденник, написаний рукою невідомого автора. Мова в ньому йде про страшні речі, які творяться в Гравити Фолз. Ось з цього моменту, як кажуть, і понеслося.....

Особливості ігрового процесу

Практично всі ігри Гравити Фолз являють собою оригінальні квести-бродилка, в процесі яких ти будеш допомагати головним героям розгадувати якісь місцеві дивацтва і загадки. І того, і іншого в штаті Орегон накопичилося чимало. На знайденому хлопцями таємничому щоденнику стоїть цифра 3 означає, що десь є номери 1, 2 і, можливо, 4.

З цієї точки зору кожна гра Гравити Фолз являє собою щось на зразок матрьошки: одна розгадана таємниця тягне за собою наступну, та ще одну і так далі, до тих пір, поки всі секрети цього чудового містечка не випливуть назовні. Щоб впоратися з ними тобі знадобиться багато витримки, здорового глузду, готовності міркувати швидко, а діяти рішуче.

Оскільки головні дійові особи – пара близнюків, багато гри Графіті Фолс розраховані на участь такої ж кількості гравців. Звичайно, ти можеш проходити місії поодинці, керуючи персонажами черзі, але разом це робити набагато зручніше. Розробники наділили кожного з героїв певним набором здібностей, недоступних іншому. А тому, лише діючи спільно, вони зможуть впоратися зі всіма ігровими завданнями. Як правило, один персонаж у таких випадках пересувається по екрану набором клавіш WASD, а другий - кнопками зі стрілками з правій частині клавіатури.

Для використання додаткових здібностей у кожній грі передбачений свій перелік клавіш, ознайомитися з яким ти зможеш в головному меню перед стартом першого рівня. Не полінуйся це зробити, адже якщо пропустиш цей етап, в самий відповідальний момент гри можеш здорово пошкодувати. Справа в тому, що події на екрані розгортаються стрімко, і часу на пошук потрібних кнопок «методом тику» у тебе просто не буде.

До речі сказати, грати в квести по Гравити Фолс буде корисно як для дівчаток, так і хлопчиків. Такі іграшки чудово розвивають спостережливість, змушують геймерів задіяти логіку і кмітливість. А ще це неймовірно цікаво і весело, в чому ти сам легко можеш переконатися, викроївши годинку-другу вільного часу для того, щоб відвідати маленьке містечко чудес в штаті Орегон.

.