Ігри Бігалки — спробуй обігнати всіх на світі!

Опис категорії

Як вже зрозуміло з назви гри Бігалки – розваги динамічні, і, в першу чергу, зацікавлять активних користувачів - сангивиников або холериків по психотипу. Ґрунтовні флегматики, задумливі меланхоліки навряд чи зрозуміють, що може бути прикольного в тому, щоб бігти кудись стрімголов.

Зате для дівчаток і хлопчиків, не здатних за своєю волею всидіти на місці більше хвилини, добірка наших веселих ігор бегалок доведеться дуже до речі. Їх головні герої – справжні электровеники, бабусі в селах говорять про них - «шило в попі». Зате нудно з такими не буває ніколи, так і завдяки їх активності події кожної гри Бігалки розгортаються настільки стрімко, що просто дух захоплює.

Що стосується жанрового поділу, майже всі, без винятку, бігалки являють собою традиційні бродилки: багато рівнів з перешкодами, які потрібно пройти від початку до кінця. Але, на відміну від «класики» жанру у них все відбувається набагато динамічніше і жвавіше.

Головні дійові особи, як правило, мультяшні герої - Губка Боб, поні з Эквестрии, команда Супергероїв, Сімпсони, або популярні ігрові персонажі - Маріо, дівчинка-вогонь, хлопчик-вода і, звичайно ж, Соник. Останній, можна сказати – зірка бегалок, так як завдяки своїй здатності переміщатися по екрану зі швидкістю звуку, здатний наздогнати або втекти від кого завгодно.

Майже не поступається йому відомий екстремал - Удар Buttowski. І хоч десятирічний хлопчисько не вміє розвивати супер швидкість на своїх двох, зате у нього відмінно працюють мізки. Він завжди дуже швидко метикує, щоб таке з підручних засобів пристосувати під час гри, щоб бігати швидше суперника. Наочний, до речі, приклад того, що в людині все повинно бути гармонійно: не тільки фізична форма, а й інтелект.

Як грати?

Твоє головне завдання в будь-якій з цієї категорії ігор - допомогти своєму персонажу дістатися до кінця рівня цілим і неушкодженим. Попутно необхідно збирати якісь предмети, заробляючи таким чином окуляри, а також вбивати ворогів, що мали нахабство перешкодити цього важливого заняття. У багатьох бегалках на екрані встановлений таймер, і пройти рівень потрібно за певний час. Зазвичай його не дуже багато, так що доводиться діяти швидко і грамотно.

Будь-яка, навіть незначна і випадкова помилка краде у тебе дорогоцінні секунди, яких може не вистачити в самий останній момент, коли до фінішу буде вже рукою подати. До речі, не лінуйся збирати бонуси (вони передбачені в кожній другій грі). Серед них може виявитися вельми корисний сюрприз, наприклад, додатковий час або який-небудь супер ефективний прискорювач.

.