Ігри 5 ночей з Фредді – хоррор не для слабонервних!

Опис категорії

Захоплюючі і досить страшні онлайн гри 5 ночей з Фредді добре знайомі всім шанувальникам якісних фільмів жахів та розваг специфічного інді-жанру. У них дивовижно органічно поєднуються елементи survival horror - «виживання в кошмарі», самобутній сюжет і простенька графіка, властиві майже всім інді-іграшок, а також підкреслено просте управління в стилі «вкажи і клацни». Необхідність все робити, що водити курсором по екрану, укупі з усе наростаючим напругою і постійно посилюється відчуттям параної, діє на геймерів заворожуюче і намертво приклеює до екрану.

Створені дані розваги на основі оригінальної відео гри 5 ночей з Фредді або Five Nights at freddy's - дітища відомого американського розробника Скотта Коутона. Перша частина з'явилася в 2014 році. На даний момент оригінальна серія складається з п'яти іграшок, чотири з яких об'єднані загальним сюжетом, а ось остання відрізняється, причому не тільки основною історією, але і стилем, оскільки більше тяжіє до жанру РПГ, ніж до індії. Протягом першого ж тижня виходу на ринок хоррор про 5 ночей з Фредді став самою популярною іграшкою на платформі цифрової дистрибуції Desura, а ролики з записом його проходження побили всі рекорди переглядів на каналі YouTube.. Наш розділ про 5 ночей з фредді дозволяє грати набагато більшу кількість ігор, кожна з яких доступна безкоштовно, так що купувати нічого не треба.

Дуже страшна історія

Події першої гри П'ять ночей з Фредді переносять нас в 1987 рік, в піцерію під назвою "Freddy Fazbear's Pizza". Її головний герой – Джеремі Фітцжеральд, якраз шукає роботу, коли йому попадається на очі оголошення про те, що закладу терміново потрібен охоронець. Хлопець радісно хапається за слушну нагоду, навіть не уявляючи, чим обернуться для нього нічні чування в необразливому з вигляду громадському харчуванні. А вся справа в тому, що ночами по ньому ходять моторошні аніматроніки, чия єдина розвага – зловити людини і засунути в костюм, який почне здавлювати нещасного эндоскелетом (металевою опорою для іграшок великого розміру) до тих пір, поки той не загине.

В денний час доби аніматроніки цілком нешкідливі і виглядають, як великі плюшеві звірі на подзаводе, що розважають малюків у піцерії. Але рівно опівночі вони оживають, перетворюючись в кошмарних монстрів з власною волею, логікою і бажаннями, і бродять по підсобних приміщень піцерії рівно до 6 ранку. Кажуть, що колись давно механізм іграшок дав збій, вони сказилися, напали на відвідувачів і навіть вбили кількох дітей, чиї душі тепер замкнені в іграшкових постатях, як в клітинах. Якийсь заповзятливий ділок продав страшних ляльок нічого не підозрюючому власнику "Freddy Fazbear's Pizza", а той досі перебуває в щасливому невіданні щодо свого придбання, ось тільки змушений часто підшукувати нових нічних охоронців. Старі-то зникають невідомо куди.

Інструкція по виживанню

Перш, ніж починати грати в моторошнуваті 5 ночей з Фредді, варто ближче познайомитися з монстрами, від яких доведеться ховатися. У різних версіях оригінальної іграшки їх кількість змінюється, але основний «кістяк» залишається одним і тим же. У нього входять кролик Бонні, курка Чіка, лис Фоксі і, звичайно ж, капітан монстро-компанії, найстрашніший аниматроник гри – ведмедик Фредді. Його варто побоюватися в першу чергу, але і за іншими тваринами старанно доглядати. Тим більше, що ігровий процес влаштований так, що стеження стане твоїм головним заняттям.

Нічний охоронець позбавлений можливості пересуватися й залишати приміщення, в якому знаходиться, а тому виживе він чи ні, залежить від того, наскільки своєчасно ти будеш включати і вимикати світло в коридорі, так само дистанційно закривати двері і спостерігати за аниматрониками в камери стеження. Біда в тому, що від усіх цих маніпуляцій різко підвищується витрата енергії. А коли все електрика виявиться витраченим, обладнання та освітлення піцерії вимкнуться на кілька секунд, поки не включиться резервне живлення. Ось тут-то і настане переломний момент гри Ведмедик Фредді – вихід на сцену аниматроников. Моторошне видовище супроводжується не менш дивною і страшною мелодією – улюбленої колискової Фредді. Як тільки енергетичні резерви себе вичерпають, музика перестане грати, мишко Фредді накинеться на головного героя і вб'є його.

Щоб уникнути цього і таки зможе протриматися в будівлі до 6 ранку 5 ночей підряд, потрібно весь час слідкувати за лічильником витрати енергії, економно витрачати її і намагатися прислухатися до порад «телефонного хлопця». Згідно з сюжетом гри Фредді він – охоронець, що працював на твоєму місці раніше, один з небагатьох, кому вдалося пережити 5 страшних ночей в компанії монструазных іграшок. Три ночі поспіль він інструктує твого персонажа, але на четвертий дзвінок переривається і доводиться діяти на свій страх і ризик. Дуже сподіваємося, що тобі вдасться грати так, щоб жодного разу не дослухати до кінця тужливу колискову Фредді і не побачити ухмыляющуюся маску скримера, яка завжди з'являється рівно за секунду до загибелі головного героя.

.