Гри Портал – божевільне подорож по простору і часу!

Опис категорії

Всім, хто цікавиться фантастикою відомо: немає способу простіше і швидше потрапити в паралельний світ, ніж відкритий в потрібний час і в потрібному місці портал. З його допомогою можна все – відірватися від наступаючих тобі на п'яти переслідувачів, за лічені секунди долати відстань у кілька мільйонів світлових років, відправитися в минуле або майбутнє і навіть потрапити зі світу людей у світ справжніх чарівників, практикував як Гаррі Поттер. Наші нові прикольні ігри Портал наочно продемонструють тобі, як цей захоплюючий процес відбувається.

Чудеса, та й тільки.

Грати в онлайн портали, значить - хоча б на час перестати залежати від часу і обставин. Впевнені, тобі сподобається це п'янке почуття. Майже всі ігри Портал, зібрані в нашому новому розділі, являють собою динамічні пригодницькі квести з елементами екшену, бійок і стрілялок. Велика частина з них витримана в фентезі-стилі, яскравому, барвистому, з епічної картинкою та безліччю вельми колоритних дійових осіб. Тут ти зустрінеш персонажів, що зійшли зі сторінок романів Толкієна, героїв гучних мультів і блокбастерів, популярних відеоігор та інших цікавих особистостей. Всі вони дуже різні, але переміщатися в часі і просторі вміють віртуозно. І тебе цієї корисної премудрості навчать, досить запустити вподобану гру.

Але занадто захоплюватися теж не варто, грати з порталами слід дуже обережно. Один невірний рух - і замість швидкого і комфортного переміщення в задане місце, можна опинитися невідомо де, а то і зовсім зламати собі шию. Згадай хоча б Гаррі Поттера, якому щоб пройти через портал, треба було зі всієї дурі врізатися в цегляну стіну. Страшно навіть собі уявити, що б сталося, не відкрийся один з потрібних йому проходів вчасно.

А ось геймери зі стажем, глянувши на назву розділу, згадають про гучній грі 2007 року Portal від Valve Corporation. Події цієї оригінальної головоломки від першої особи розгортаються в фантастичної всесвіту Half-Life, де діє секретний підрозділ корпорації Aperture Science - Лабораторія дослідження природи порталів. Головна героїня – дівчина з незвичайним ім'ям Челл, яка проходить випробування всередині Лабораторії. Гра Портал ставить перед ним непросте завдання – вирішувати численні головоломки, а потім, використовуючи портативний переносний пристрій, створювати на плоских поверхнях портали. Через них героїня може переносити різні предмети, а заодно і переміщатися. Відкриваються такі портали в результаті розриву матерій і тимчасових зв'язків.

Гра Портал була високо оцінена як користувачами, так і комп'ютерними оглядачами, отримала купу престижних нагород, включаючи перемоги в декількох номінаціях «Гра року 2007», а її головна героїня разом з деякими елементами геймдизайну стала впізнаваним в мережі мемом.

Ми пропонуємо твоїй увазі декілька цікавих флеш версії Порталу 2007 року, що завантажуються швидко і не пред'являють особливих вимог до потужності компа. Граючи в них, пам'ятай, що одночасно у тебе можуть бути відкриті тільки два порталу - помаранчевий і блакитний. Якщо буде потрібно встановити прохід одного із згаданих кольорів в іншому місці, раніше відкритий доведеться закрити. Проходить через портали герой як, втім, і переносяться їм предмети, зберігають свою кінетичну енергію в повному обсязі. Це їх властивість неодмінно стане в нагоді тобі для вирішення головоломок, в яких гравцеві потрібно накопичити достатню кількість сил для вчинення певної дії в тому місці ігрового поля, куди він збирається потрапити, використовуючи портал.

.