Зомбі 2 – виживи, якщо зможеш!

Опис категорії

Онлайн ігри Зомбі 2 отримали широке поширення серед адептів флеш стрілялок і квестів. Мабуть, немає в світі комп'ютерних розваг жахів більш захоплюючих, ніж історії про те, як виберуться з могил тварі пожирають людство. І хоча сам термін «зомбі» - абсолютний продукт маскультури, в якій модні тренди змінюють один одного так швидко, як картинки в калейдоскопі, в даному випадку перед нами абсолютно виключення з правил. Дивно, але отримав поширення в 70-х роках минулого століття (почасти завдяки виходу на екрани фільму в жанрі сплеттер «Світанок мерців») термін досі не втратив популярності.

Звідки ноги ростуть

Всім відоме слово, використане і в назві гри Зомбі 2, прийшло до нас із Західної Африки. З території сучасної Нігерії (коли-то королівство Дагомея) кілька століть тому в «цивілізований» світ пачками вивозили чорношкірих рабів. Спілкуються між собою мовою банту, вони називали «зомбі» божество, покровительствующее душам померлих. Потрапивши в англомовне середовище слівце прижилося, злегка трансформувалося і, нарешті, знайшло те значення, яке ми і зараз в нього вкладаємо. Сьогодні 2 основні сфери використання терміна «зомбі» - кровожерливі ігри для хлопчиків і популярні у підлітків фільми жахів. Один час історії про зловісних мерців випускалися у вигляді коміксів, але поступово процес зійшов нанівець, витіснений засиллям японської манги.

Геймплей

Сюжет більшості подібних ігор схожий: напівзотлілі трупи, вибравшись з-під землі, знищили 90 % населення Землі, а ті, кому пощастило не потрапити до них в пащу, відчайдушно намагаються врятуватися і загнати монстрів назад у могили. Тобі в серії Зомбі 2 належить грати від імені одного із тих щасливчиків. Використовуючи всі підручні засоби: автомобілі, напівзруйновані будівлі, рушниці і гвинтівки, постарайся стерти в порошок мерзенних тварюк або, хоча б, втекти від них подалі. Однак є й нюанси. Так, в деяких іграх розділу, щоб перемогти, потрібно протриматися в живих певну кількість часу. Наприклад, протягом 60 секунд відстрілюватися від монстрів, очікуючи вертоліт, посланий умчать тебе в безпечне місце. В інших переможцем стає той, хто на кожному рівні зможе знищити вказану кількість зомбі. При цьому задачка може ускладнюватися всілякими обмеженнями: боєприпасів, часу, запасних життів і т.д. Сміливо вибирай собі завдання по душі (тим більше, що доступні всі вони безкоштовно!) і вступай у бій з мерзенними тварюками. Обіцяємо, нудно не буде!

.