Ігри Войнушки – твій світ захоплюючий битв!

Опис категорії

Саме, мабуть, давня і улюблена розвага людства – війна. Громадянська, визвольна, колоніальна, ядерна, холодна, інформаційна, гібридна.... В ігри про війну люди з азартом грають ось вже більше двох тисячоліть і, судячи з усього, не думають зупинятися. Іноді здається, що для хлопчиків усіх вікових груп, релігій, країн проживання просто не існує нічого більш привабливого.

Звичайно, з розвитком цивілізації і зростанням рівня життєвого комфорту спалахи агресії зустрічаються серед представників Homo (і не дуже) sapiens набагато рідше, ніж на зорі становлення людства, але суті це не змінює. Руйнівні військові дії в якості гри-ліки від сумній повсякденності і джерела емоцій ваблять наших сучасників точно так само, як і тисячу років тому. Пропонуємо розірвати це порочне коло і навчитися давати волю гніву виключно на екрані монітора. А наші нові захоплюючі ігри Войнушки (зібрані в одному розділі, щоб тобі було зручніше їх шукати) стануть для цього відмінним підмогою.

Від римських легіонерів до наших днів

Ігри Війна, які ми пропонуємо твоїй увазі, охоплюють досить пристойний шматок людської історії. З їх допомогою ти можеш приміряти обладунки піхотинця-центуріона, кольчугу середньовічного лицаря, союзницьку форму часів Другої світової і навіть забратися в легендарний Mark – перший танк у світі, розроблений в 1916 році британцями. Звичайно, військові ігри дають геймерам можливість поганяти, політати і на інший повітряно-наземної технікою, але неповороткий першопроходець «марк» поза конкуренцією. Дана добірка розваг цікава ще й тим, що дозволяє боротися за різні сторони конфлікту, не тільки за «наших».

Хоча, в будь глобальної м'ясорубці поділ на хороших, поганих, своїх-чужих досить умовно і залежить від цілої купи суб'єктивних факторів. Але можливість поглянути на ситуацію з різних точок зору, натягнувши на себе форму спочатку одного, а після іншого войовничої боку, не може не приваблювати. Так що, радимо скористатися.

Ну, а коли земні розбирання злегка дістануть, пакуй амуніцію у зореліт і вирушай грати за межі рідної галактики. Легендарні ігри про війну Star Wars і захоплюючі розбирання Трансформерів на Кибертроне захоплюють нітрохи не менше, ніж битва за Сталінград.

Якщо ж ти віддаєш перевагу фантастиці жахи, зверни увагу на ігри Войнушки, присвячені розбірок з ожилими мерцями. Напівзотлілі трупи давно не дають спокою людству і намагаються винищити його не самим хитрим способом – шляхом пожирання на обід. Ясна річ, що від тебе потрібно не допустити цього неподобства.

Як правило, сюжети таких розваг однотипні: спустошену апокаліпсисом Землю заполоняють натовпи збожеволілих ожилих мерців, а головному герою не залишається нічого, як вступити з ними в бій. Діяти бідоласі доводиться поодинці, так що справа ця майже повністю програшна. Але, кажуть, навіть з самого безнадійного становища завжди є вихід. Ось його-то тобі і пропонується знайти. Ну, а якщо виступати самому проти знавіснілого світу не дуже-то хочеться, радимо звернути увагу на сюжет гри «Войнушки проти зомбі на двох». У ній, як виняток, воювати з трупами можна на пару з товаришем.

Особливості геймплея

Майже всі ігри Війна об'єднує спільна риса: після кожної успішної місії гравець отримує можливість прокачати своїх солдатів і техніку на отриману суму нагороди. Розмір її залежить від числа ліквідованих їм ворогів і обсягу шкоди, завданої техніці і споруд противника. Але зациклюватися на кількісних показниках не варто, адже навіть якщо ти вдвічі «перевыполнишь» план по відстрілу, але завалиш саме завдання (наприклад, захоплення ворожого штабу), рівень буде вважатися непройденным, а ти програв.

Також звертай увагу на бойові характеристики доступних тобі солдатів і намагайся використовувати відповідно до ситуації, в грі ситуації. Наприклад, не варто виставляти піхоту проти ворожих танків, навіть якщо піхотинців у тебе багато, а техніки мало, як і не варто кидати снайперів битися в рукопашному бою. До речі, для посилення реалістичності того, що відбувається на екрані багато ігри про війну оснащуються автоматичною зміною дня і ночі з усіма супутніми атрибутами: погіршенням видимості, зменшенням числа ворожих солдатів на позиціях і т.д. Радимо враховувати цю фішку під час розробки своїх військових операцій.

.