Вогонь і вода на двох – знайди вихід з темних лабіринтів!

Опис категорії

Пригодницькі квести – жанр комп'ютерних розваг, стрімко набирає популярність після тривалого періоду забуття. Виник на початку 80-х років минулого століття, він досить швидко виявився забутий під натиском нових видів комп'ютерних іграшок. Тоді динамічні файтинг і шутери перемогли, але розвиток нових технологій дозволило гарненько модернізувати перші квести (читай: старомодні бродилки), повернувши їм колишню популярність. Тепер у них грають багато і з задоволенням. А розробники регулярно радують фанатів прикольними новинками.

У цьому розділі ми пропонуємо твоїй увазі мега популярну серію бродилок з яскраво вираженим східним колоритом – ігри на двох Вогонь і Вода. Як зрозуміло з назви, грати в них, потрібно вдвох. Ні, можна, звичайно, і самому спробувати покерувати парою непосидючих персонажів, але разом з ким-то це робити набагато ефективніше. Та й зручніше в рази. Класичного ж одиночного проходження, коли по екрану пересувається один головний герой, ігри на двох Вогонь і вода не передбачають, так що саме час кликати в гості кращого друга і починати грати. Вам сподобається, ось побачиш.

Про що піде мова

Розраховані Вогонь і вода на двох тому, що за сюжетом у них два головних героя. Це маленькі мультяшні істоти: водна дівчинка небесного кольору і яскраво-червоний хлопчик-вогник. Разом крихти опиняються в дуже несподіваних, а іноді і небезпечних місцях. Твоя мета – допомогти їм вибратися з усіх колотнеч цілими і неушкодженими, діставшись при цьому до кінця рівня. Судячи з усього, розробники, які працювали над створенням локацій для гри на двох Вогонь і вода, були люди з великою фантазією.

Місця, в яких виявляються її герої надовго вражають уяву. Тебе з приятелем чекають захоплюючі подорожі по частіше чарівного лісу, стародавнього індіанського храму, величезного крижаного замку, гігантського лабіринту і іншим, не менш екзотичних місцях. Ігрова графіка заворожує, але не захоплюйся нею занадто сильно – замрієшся і не помітиш, як твій підопічний влипнет в яку-небудь неприємність. А цього добра у грі вистачає - розробники з фантазією підметушилися і тут теж. Так що, починаючи грати у Вогонь і вода на двох, постарайся бути дуже уважним. Тільки так є шанс уникнути більшої частини засідок і пасток.

Але якщо в одиночних бродилки ти ніс відповідальність тільки за себе і стежив за безпекою виключно свого персонажа, в іграх на двох зона твоєї відповідальності стане значно ширше і пошириться на другого героя теж. Інакше ніяк, адже заповітна дверцята переходу на наступний етап відкривається тільки за умови, що ви доберетеся до неї вдвох. Як бачиш, грати в Вогонь і воду на двох може виявитися не тільки цікавим, але і корисним. Спільне проходження – непогана щеплення від егоїзму і зацикленості на собі, улюбленому.

Особливості геймплея

Оскільки геймерів у нас двоє, ігрових персонажів теж двоє, необхідно стільки ж комплектів кнопок для управління. Вирішується питання просто: клавіші, якими будуть користуватися гравці, розносяться на максимально велику відстань, щоб не заважати один одному під час гри. Так один геймер буде тиснути на кнопку, А для стрибка і кнопочки з буквами WASD для переміщення свого героя по екрану, другий для цих же цілей скористається клавішами-стрілками з правій частині клавіатури і пропуском.

А оскільки головні ігрові персонажі замислювалися як повні антагоністи, вони кардинально відрізняються один від одного не тільки кольором і зовнішнім виглядом, але і набором основних характеристик. Наприклад, дівчинка-вода не боїться ні вологи, ні озер, ні невпізнаних рідин, розлитих то там, то сям на локаціях - під час гри вона, на відміну від вогню, легко справляється з ними за 2-х. Хлопчик же у воді миттєво гасне, зате в полум'ї або розплавленої лаві почуває себе чудово і навіть може врятувати дівчинку, яка кожну секунду ризикує зникнути. Ось так, допомагаючи один одному, вогонь і вода будуть просуватися по рівнях, щоб у підсумку прийти до фінішу непростої гри для двох. А ти з приятелем їм в цьому допоможеш.

.