Ігри Тетріс – класика жанру головоломок!

Опис категорії

Ні сучасна Росія, ні, тим більше, її попередник – Радянський Союз, ніколи не могли похвастатися скільки-небудь значущою роллю в процесі світового розвитку сфери комп'ютерних технологій та розваг. Але кілька скромних досягнень у них в загашнику все-таки є. Одне з них – всім відома гра Тетріс, найпопулярніша головоломка кінця 80-х років минулого сторіччя.

Її творець Олексій Пажитнов – радянський, а після американський програміст, колишній співробітник Академії наук СРСР і організатор компанії AnimaTek, що спеціалізується на розробці ігрового ПЗ. На ідею створення гри Тетріс його наштовхнула настільна головоломка пентаміно, в якій гравцеві потрібно укладати у рівні ряди різноманітні геометричні фігури.

Цю ж ідею Пажитнов спробував перенести на екран одного з найбільш потужних комп'ютерів того часу - Електроніки-60. Не з першої спроби, але задумане йому вдалося. А буквально через рік гра Тетріс опинилася в розпорядженні відомого угорського підприємця Роберта Стейна, якому Пожитнов (помилково чи через незнання) передав на неї всі авторські права. Стейн миттєво оцінив цінність свого нового придбання і продав Тетріс компанії Microsoft.

Плутанина з ліцензіями і правами на нього тяглася ще багато років, в результаті чого навіть з'явилася окрема торгова марка Tetris і володіє нею компанія The Tetris Company LLC. Не будемо заглиблюватися в деталі юридичних війн, головне для нас те, що сьогодні в онлайн Тетріс грати можна коли завгодно, на будь-яких девайсах і без будь-яких обмежень.

Нагадуємо правила

Ігровий екран являє собою стакан висотою 20 клітинок і шириною 10. Зверху в нього падають фігурки різної форми, що складаються з таких же, як поле, клітинок. Вони мають форму звичайного прямокутника, літери «Г», «діагоналі» і так далі. Коли ти тільки починаєш грати в онлайн Тетріс (причому на нашому сайті це можна робити абсолютно безкоштовно!), дно склянки порожньо. Фігури сиплються в нього в хаотичному порядку, і якщо їх не впорядковувати, дуже швидко заповнюють собою весь обсяг. Як тільки це відбувається, ти програєш.

Щоб уникнути поразки, спробуй повертати деталі в процесі падіння в різні сторони, тоді впавши, вони утворюють рівненькі прямі лінії. За кожен заповнений ряд нараховуються очки. Складність в тому, що швидкість падіння елементів на екрані весь час зростає, і дуже скоро часу на обдумування, куди і як їх краще встановити, майже не залишається. Добре, що Тетріс на нашому сайті доступний безкоштовно, а грати в нього можна скільки завгодно, нескінченно тренуючи уважність і прудкість реакції.

.