Ігри Військові стратегії – ціла армія чекає твого наказу.

Опис категорії

Ігри Військові стратегії – ветерани індустрії комп'ютерних розваг. Перші з'явилися в кінці минулого століття, а якщо бути точніше, в 1989-1991 роках. Це були легендарні North&South, king's Bounty, Sid meier's Civilization та інші раритети, які заклали основу і сьогодні найпопулярнішого жанру ігор для хлопчиків – стратегій про війну.

Зрозуміло, що всі вони мали покрокову структуру - інший тоді ніхто навіть і уявити собі не міг, тобто дії вчинялися гравцями почергово. Ставлення до цієї особливості з боку користувачів було двояким. З одного боку очікування своєї черги забезпечувало геймерам купу часу для обдумування того, як краще вчинити, з іншого - позбавляло процес спонтанності. Розробники перших війн намагалися прискорити проходження, обмеживши час кожного ходу, але це не дуже допомагало у випадках, коли учасників виявлялося більше двох.

Ось чому покрокові ігри військові стратегії дуже швидко трансформувалися в гібридні і Real Time Strategy. Перші поєднують в собі покрокові дії з фрагментами, в яких геймери можуть діяти паралельно. Другі ж повністю складаються з одночасних дій, хід часу в них не завмирає. На цьому ж принципі будуються і всі сучасні ігри стратегії про війну. Кращі флеш-версії ми зібрали на цьому сайті. Так що якщо ти давно нікого не завойовував і трохи призабув, який він – п'янкий смак перемоги, швидше завантажуй будь-яку, збирай війська і вирушай підкорювати віртуальні міста і дали.

Особливості ведення онлайн боїв

Від класичних стратегій військові відрізняються тим, що в них майже повністю відсутня економічна складова. А це означає, що харчування, обмундирування і прокачування навичок солдатів – персонально твоє головний біль, як головнокомандуючого. Єдина можливість отримати більше ресурсів – когось завоювати, поневолити і пограбувати, власного тилу немає. Але для цього потрібно стати справжнім богом війни, ватажком самій умілій, до зубів озброєної і непереможної армії віртуального світу.

Виходить замкнуте коло: для прокачування військ потрібні гроші, а для того, щоб отримати гроші, потрібно воювати. Ось і виходить, що грати в стратегії про війну – значить весь час шукати баланс між цими двома взаємовиключними завданнями. Від того, наскільки довго тобі вдасться його зберегти, залежить результат всієї військової компанії.

до Речі, багато розваги розділу крім одиночного режиму передбачають можливість гри на двох. Так що не полінуйся покликати в гості кращого друга і влаштувати по-справжньому круті розборки. Буде весело, обіцяємо.

.