Ігри Сталкер – твоя зона відчуження!

Опис категорії

Одна з наймасштабніших катастроф 21 століття – аварія на Чернобыльной атомної електростанції, знайшла відображення в захоплюючі онлайн ігри Сталкер.

Любителі фантастики в дусі братів Стругацьких і якісних онлайн квестів зможуть оцінити їх по достоїнству. Та й усі, кому просто подобаються оригінальні, незаяложені сюжети, несподівані розв'язки, теж залишаться задоволені.

Можливо, деяких збентежить похмура графіка і гнітюча атмосфера, накривають геймера з перших секунд запуску будь-якої вподобаної гри Сталкер, але тут вже нічого не поробиш – тематика обрана не з веселих. Вигадана всесвіт stalker тільки що пережила саму масштабну катастрофу в своїй історії, вціліти в якій вдалося лише 1% населяють її істот. Але й у тих, що вижили приводів для оптимізму небагато.

Як уже згадувалося вище, основний жанр даної серії розваг adventure game або пригодницький квест. Крім того, у всіх них присутні елементи файтинга і бродилок, так що можна з упевненістю стверджувати, що ігри Сталкер - відмінний зразок ігрового гібрида - action-adventure або екшн-квест. Запусти будь-яку з них і на кілька годин забудь про те, хто ти і де ти - зона відчуження поглине тебе без залишку.

Трохи історії

Спочатку, гра Сталкер – продукт української компанії-розробника «GSC Game World». Основні події в ній розвиваються в центрі придуманого світу, створеного за мотивами фантастичної повісті братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі» і наслідків реальної аварії, що сталася на Чорнобильській атомній станції у 1986 році. Всі ігрові локації – ділянки зони відчуження. Так називалася (і називається) 30-кілометрова територія, що тягнеться уздовж всього периметра станції, закрита для вільного доступу з-за сильного зараження радіонуклідами.

У неї потрапили кілька міст і селищ, які давно покинули жителі, великі ділянки лісів, полів, парочка річок. Все вціліле в них мутували так, що запустивши гру розділу Сталкер, будь готовий до зустрічі з величезною кількістю монстрів. Серед них зустрічаються люди і здичавілі домашні тварини, і колишні лісові хижаки, під дією радіації перетворилися на чудовиськ, які досягли гігантських розмірів рибини та інші моторошні створення. Щоб вижити на забутих богом і людьми радіоактивних просторах, тобі доведеться безжально знищувати їх усіх.

Але і крім ліквідації монстрів турбот буде предостатньо. Доведеться шукати зброю, харчування та засоби захисту, досліджувати для цього чиї-то давно спорожнілі квартири, бродити по вулицях міст-примар, спускатися в шахти станційних сховищ і лабіринти таємних підземних ходів. Все перераховане хоч і страшно, але надзвичайно захоплююче. Так що обіцяємо, що сумувати ти не будеш. Головний же секрет виживання в цих незвичайних квестах – вчасно поповнювати запаси провіанту та патронів, а також весь час тримати напоготові зброю. І, до речі, на нашому сайті грати в Сталкера онлайн можна в будь-який час дня і ночі, борознячи простори зони відчуження стільки, скільки забажаєш.

.