Ігри Шашки – ненудна розминка для мізків!

Опис категорії

Всі варіації на тему класичної гри Шашки відмінно розвивають кмітливість і просторову уяву. Та й перемогти в них можна тільки за умови грамотного прорахунку своїх дій на кілька ходів вперед. І нехай з куди більш інтелектуальними шахами шашки не порівняти, але назвати їх простенької грою, не вимагає особливих роздумів, теж ніяк не можна. Зрозуміло, якщо ти не збираєшся різатися в Чапаєва.

Вивчаємо правила

В шашки грати онлайн можна точно також, як і на звичайній дерев'яній дошці. Власне, саме її ти побачиш на екрані після завантаження: 8 на 8 (рідше 10 на 10) чорно-білих клітинок на яких в ряди навскоси розставлено 12 білих і стільки ж чорних кісточок. Принцип розміщення простий: світлі на світлих ділянках поля, темні – на темних. Перший хід, як правило, дістається власнику білих фігурок, але можливі варіанти. «Ходять» кісточки прямо, на одну клітинку вперед. Якщо на одній діагоналі поруч з ними виявиться фігурка суперника з порожньою клітинкою позаду, то її цілком можна «з'їсти» - перестрибнути на вільну клітину, видаливши ворожу кісточку з поля назавжди.

Якщо тобі пощастить, таким чином за один хід можна видалити відразу кілька чужих фігур, завдавши серйозної шкоди силу свого опонента. Але таке «везіння» рідко відбувається саме, без попередньої (тобою ж організованою!) підготовки, а тому особливо покладатися на нього не варто. Основна мета гри Шашки полягає в тому, щоб першим прибрати з поля всі фігури противника. Дуже полегшують її досягнення «дамки». Так називають звичайні шашкові кісточки, які вдалося перемістити на протилежний край дошки – на останній ряд, на початку гри зайнятий фігурками противника. Перевага дамки в тому, що вона, на відміну від звичайної шашки, має право рухатися на один крок вперед, може переміщатися по полю на яке завгодно кількість клітинок.

Звичайно, граючи, потрібно всіма силами прагнути не допустити того, щоб фігурки суперника пробралися до тебе «в тил», а, навпаки, варто дістатися до його останнього ряду. Якщо вдасться – молодець, вважай, що відсотків на 70 перемога у тебе в кишені, ні – теж не біда, онлайн шашки можна безкоштовно грати скільки завгодно разів, доводячи власну майстерність до досконалості.

Крім класичних варіантів шашкових розваг на нашому сайті ти знайдеш і явну «екзотику»: наприклад, старовинні китайські шашки го або індійську чатуранга. Битися в них не менш захоплююче, ніж у звичайні шашки, хоча правила, звичайно, сильно відрізняються.

.