Ігри про космос – всесвіт на екрані твого пк!

Опис категорії

Існування самого поняття «космос» (всесвіт) ми зобов'язані древнім грекам, які іменували цим словом організоване Богом світопорядок - такий світовий порядок як противагу Хаосу (світового безладу).

В англійській мові йому відповідає слово Universe. Друге ж, більш звичне нам значення слова «космос» - скупчення галактик, розкиданих у просторі і часу, зазвичай переводиться як space. Але і в першому, і в другому своєму значенні космос манить і захоплює людство не одну тисячу років поспіль, йому присвячують дослідження, фільми, картини, фантастичні повісті, ігри та ін.

Підкорити всесвіт – ця смілива і недосяжна мрія досі розбурхує кращі уми нашого світу, не даючи спати ночами, змушуючи творити або, хоча б, фантазувати про те, як швидкохідні космічні кораблі зі швидкістю звуку борознять нескінченні міжгалактичні простори.

Якщо дана тема цікава тобі так само, як нам, онлайн ігри про космос з цього розділу стануть твоїм улюбленим захопленням на найближчі час. Заворожуюче барвисті і дуже динамічні вони явно створювалися такими ж фанатами зоряного неба, як, наприклад, Джордж Лукас або Стенлі Кубрик. Майже всі космічні ігри являють собою симулятори, забезпечують геймеру дуже реалістичне відчуття того, що він управляє цим зорельотом. Деякі пропонують просто насолодитися польотом, інші – взяти участь у космо-гонках, треті - доставити вантаж на далеку планету, подолавши попутно масу перешкод.

Багато ігри про космос роблять акцент на битвах з кораблями прибульців, де бойові можливості машини і спритність пілота стають основоположними чинниками перемоги або програшу. Окремої згадки заслуговують забави типу «відкритий всесвіт», симулюють величезна міжпланетний співтовариство і забезпечують геймеру в ньому майже повну свободу дій. Розташуванням гравців користуються також прикольні «коридорні симулятори», що представляють собою оригінальний симбіоз леталок на зорельотах і 3D-шутерів. Характерним представником виступає ігрова серія Descent.

Але особливо популярні гри Космос були в 80-90 років минулого століття. Тоді ними марили і захоплювалися всі: від малого до великого. Починаючи з 2000 р. інтерес до космосу в світі онлайн-розваг почав спадати, а увагу публіки переключилася на ігрове фентезі в стилі Толкієна. Вдалі реінкарнації «Божевільного Макса» і «Зоряних воєн» породили нову хвилю уваги до космічної теми, а разом з ним і черговий виток захоплення відповідними іграми.

.