Ігри Пошук предметів - перетворюємося в детективів!

Опис категорії

Ігри Пошук предметів являють собою не особливо складні, але дуже цікаві віртуальні головоломки, що змушують гравців активно напружувати зорову пам'ять і увагу. На монітори наших комп'ютерів вони перекочували з періодичних паперових журналів, друкували на останніх сторінках логічні задачки, намагаючись урізноманітнити дозвілля своїх читачів. Пік популярності таких сторінок припав на середину минулого століття.

Там же вперше з'явилися всілякі графічні шаради, частина з яких представляла собою картинки з замаскованим зображенням чого-небудь. Саме вони стали прообразом цілої серії чудових онлайн іграшок про пошук предметів, які ти в надлишку знайдеш на нашому сайті. Добре, що в двадцять першому столітті, щоб зіграти в улюблену гру, нам не потрібно бігти в газетний кіоск або чекати приходу листоноші. Досить просто включити інтернет і вибрати собі забаву до душі.

Примітивне управління не дорівнює простому рішенню

вже точно не можуть похвалитися ігри Пошук предметів, так це складносурядними управлінням з одночасним залученням купи різномастих кнопок. У них все набагато скромніше і прозаїчніше. Головним твоїм «знаряддям» під час вирішення головоломок стане (ні, не мізки, хоча без них теж нікуди) курсор мишки. З його допомогою ти будеш переміщати об'єкти по ігровому полю, намагаючись відшукати ті з речей, що вказані у завданні. Найчастіше всі вони зображені на панельці в самому верху екрана і зникають звідти по мірі знаходження.

Грати у віртуальний пошук предметів можна по-різному. У деяких іграшках твоя потенційна знахідка ховається за яким-небудь мальованим зображенням, розбитим на пронумеровані ділянки і, щоб відшукати її, потрібно спочатку клацнути по всіх цифр на екрані. В інших чекають захоплюючі детективні історії з Шерлоком Холмсом, Еркюлем Пуаро, бравими поліцейськими, Скубі-Ду і Шеггі – досить відомими і вкрай досвідченими в розшук особами. Правда, самі вони присутні на екрані тільки у вигляді нерухомих зображень, а про твої завдання так само, як і про сюжет гри, повідомляють допомогою спливаючих підказок на екрані.

Як правило, основним завданням геймера в таких головоломках стає розгадка безлічі логічних ребусів, в результаті чого він повинен здогадатися, де захований ключ від таємної кімнати, викрадена рукопис, древній манускрипт, інші важливі речі, на полювання за якими справжні детективи не шкодують ні сил, ні часу. У такій онлайн пошук предметів грати прикольно ще й тому, що курсор перетворюється в даний збільшувальне скло, що дозволяє розглянути на екрані будь-які, навіть найдрібніші деталі.

Як правило, подібні квести головоломки супроводжуються великою кількістю тексту, що розповідає передісторію свого детективного розслідування. В ньому обов'язково містяться приховані підказки, натяки, інша корисна інформація, яка стане в нагоді тобі в подальшому. А тому дуже важливо все гарненько прочитати, зрозуміти і запам'ятати.

Радує, що багато ігри про пошук предметів, хоч і розроблені провідними світовими (найчастіше англомовними) компаніями, мають версії російською мовою, і геймеру не обов'язково продиратися крізь мало зрозумілі ідіоми та сленгові вирази. Це особливо важливо для тих розваг, в яких всі пошукові дії мають суворе обмеження по часу. Погодься, коли кожна секунда на рахунку, шкода витрачати її на розбір граматичних вишукувань. Набагато цікавіше з головою піти в розслідування і таки розібравшись, що до чого, утерти ніс самому Шерлоку Холмсу. І у тебе буде можливість це зробити. Не прогав!

.