Ігри Піаніно – спробуй створити власну музику!

Опис категорії

Якщо ти досі не вмієш грати на жодному музичному інструменту, саме час – ні, не відразу бігти вчитися, але хоча б спробувати. А раптом сподобається? Пропонуємо почати захоплюючий експеримент з перетворення тебе в музиканта з фортепіано, а прикольні ігри Піаніно відмінно нам в цьому допоможуть.

Їх головна «дійова особа» (якщо так можна висловитися про неодушевленном предметі) являє собою дуже складну і тендітну конструкцію, з якою звук витягується за допомогою декількох рядів струн і різнокаліберних молоточків. Коли ти поруч з цим піаніно, після закінчення гри музиканта попроси його підняти кришку і показати, що відбувається всередині інструменту при натисканні на клавіші. Ось побачиш, картина тебе заворожить.

до Речі, перше pianino (слово має італійське походження) винайшов у кінці 1800 року американець Дж. Хокінс. Воно було набагато більш громіздким, ніж сучасні інструменти, але менше за свого «старшого брата» - фортепіано, а тому призначалося, в основному, для домашнього, а не концертного використання. Але все одно вимагало окремого приміщення, що дозволяє звуку стати більш повним.

Добре, що в тебе є можливість грати на піаніно онлайн, не ламаючи собі голову, де б його поставити. Проблемами з гучністю грішив і попередник цього диво-інструменти – клавесин. Витягаються з нього ноти звучали, по-перше, завжди однаково тихо, а, по-друге, швидко затухали. Адже для того, щоб показати всю красу і багатогранність мелодії, просто необхідні переходи від більш голосних звуків до тихим, така зміна дозволяє глибше передати характер твору.

Звичайно, ні одна гра на Піаніно комп'ютері не в змозі продемонструвати перераховані нюанси у всіх деталях, але загальне враження про можливості інструменту ти обов'язково отримаєш.

До, ре, мі, фа, соль, ля, сі

Ігри Піаніно будуть однаково цікаві як для хлопчиків так і для дівчаток. Творчі особистості всіх віків відкриють в них для себе щось нове і корисне. Чарівний світ музики нікому не дасть занудьгувати. Звичайно, не варто сподіватися навчитися на піаніно грати дистанційно, але цього тобі ніхто і не обіцяв. Зате ти зможеш зустрітися з улюбленими мультиплікаційними героями (наприклад, з милашками поні з Эквестрии), розучити разом з новий танець і самостійно акомпанувати новим друзям, хвацько клацаючи по клавіатурі.

Інші ігри Піаніно пропонують стати не тільки виконавцем, але і композитором. Ти зможеш самостійно скласти композицію з запропонованих в меню звуків, і змінювати її, якщо щось не влаштує, вимагаючи бездоганного ритму та звучання. Причому таких мелодій можна створити скільки завгодно, складаючи їх у спеціальну папку, щоб після включати під настрій.

Також є в нашому арсеналі гра Піаніно, дає уявлення про нотному стані. З її допомогою ти зможеш кілька разів прослухати і спробувати запам'ятати нотки однієї октави, а після вгадати їх на слух. Впораєшся із завданням з першого разу – просто відмінно, ні – теж не біда, кількість спроб не обмежена.

.