Ігри на покращення - з кожною хвилиною все цікавіше!

Опис категорії

Чарівне слово «апгрейд» знайоме всім, хто цікавиться комп'ютерними розвагами трохи складніше одевалок для зовсім маленьких дівчаток. Можна сказати, що ігри на поліпшення – найцікавіше, що є у сфері сучасних флеш забав.

У цій категорії ти зустрінеш представників усіх жанрів, стилів і напрямків: від артхаусних інді-іграшок до добротних багаторівневих файтинга і класичних аркадних шутерів від першої особи. Нам, взагалі, здається, що ігри з регулярними поліпшеннями всього і вся – така копія прогресу в мініатюрі. Як реальне життя не стоїть на місці, постійно підкидаючи нам нові можливості для розвитку і роботи над собою, так і розваги подібного плану пропонують геймерам отримувати нові, набагато більш круті варіанти ігрових можливостей і персонажів в обмін на деякі зусилля. Які саме?

Однозначної відповіді немає. Все залежить від жанру і особливостей сюжету. Ми, звичайно, спробуємо виділити деякі загальні закономірності, але, швидше за все, вони будуть дійсно дуже загальними, оскільки ігри на поліпшення – занадто широке, багатогранне і динамічно розвивається поняття.

Що можна апгрейдити і навіщо це потрібно

Більшість людей влаштовано так, що їм швидко стає нудно робити щось одне в протягом довгого часу. Навіть, якщо виходить відмінно і не вимагає зусиль. Природа (бог, еволюція – називай, як хочеш) заклали в нас прагнення до розвитку і, мабуть, це основна причина того, що людство досі не вимерло, як мамонти. До речі, ігри, розраховані на поліпшення багатьох параметрів, цей постулат чудово ілюструють.

Візьмемо, приміром, стратегії, що складаються з безлічі складносурядних завдань і етапів. Ось вже де без апгрейда не обійтися. Завоювання нових територій передбачає, в першу чергу, збільшення боєздатності та чисельності армії, оскільки з часом контролювати доводиться набагато більшу площу, ніж на початку гри. Теж саме стосується багатоетапних файтинга і стрілялок. Це завжди гри з прокачуванням зброї і персонажа від рівня до рівня, інакше який сенс в них грати. Проходити один і той же шлях кілька разів, як і битися з приблизно рівними по силам суперниками – нудно і безглуздо, а ось можливість «прокачати» свої характеристики, щоб потім випробувати їх на більш досвідченого і небезпечному спортсмена, вельми і вельми приваблива.

Шкода, звичайно, що ігри на поліпшення зброї і персонажа не дають їх апгрейдити просто так, за красиві очі. Зазвичай, щоб прокачати в них будь-важливий ресурс, потрібно заробити додаткові очки. Робиться це по-різному. У деяких іграшках (як правило, бродилки і квестах), для цього потрібно переміщатися по локації, збирати золоті монети, зірки, кільця, інші бонусні предмети, розсипані на шляху головного героя. Файтинг, як правило, пропонують взяти участь у додаткових міні-іграх, за перемогу в яких нараховуються очки. В головоломках рахунок поповнюється, якщо вдалося вирішити додаткові задачки. Варіантів – безліч, але принцип залишається незмінним: приклади зусилля - отримай нові можливості. І це, погодься, справедливо.

.