Ігри Мечі і сандалі – тебе чекає божевільний античний світ!

Опис категорії

Захоплюючі ігри Мечі і сандалі припадуть до душі не тільки тим, хто захоплюється античною історією, як можна було б вирішити, судячи з їхньої назви, але і всім, хто просто любить грати в добротно скроєні динамічні онлайн пригоди з гарною графікою і зручним управлінням. Саме такі ігри чекають тебе на сторінках даного розділу, але спочатку – трохи історії.

З кіноекранів на монітори комп'ютера

Свою назву гри Мечі і сандалі запозичили у популярного жанру історичного кіно – «пеплум», який перекладається англійською як sword & sandal. Зняті в цьому ключі фільми характеризуються особливою видовищністю картинки, захоплюючим сюжетом (далеко не завжди відповідним реальним історичним подіям), підкресленою епічністю і тяжінням до античних часів.

Все те ж саме, хоча і в набагато більш легкого ступеня, притаманне барвистим стратегій, квестів-бродилки і інших ігор «Мечі і сандалі», які пропонує тобі грати даний розділ. Поринь у чарівну атмосферу стародавніх Риму та Вавилону, і на якийсь час геть позабудь про те, що за вікном у розпалі 21 століття.

до Речі, прабатьком жанру пеплум прийнято вважати чорно-білий німий італійський фільм 1914 року випуску - «Карибия», дія якого розгортається в третьому столітті до нашої ери на Сицилії. Його режисер – Джованні Пастроне, зробив справжній прорив у кіноіндустрії того часу, використавши в процесі зйомок масу технічних нововведень.

Естафету «Карибии» підхопив Голлівуд, де аналогічні їй видовищні псевдоісторичні фільми поставили на потік. І все б нічого, але уподобання публіки мінливі, як погода в марті, так і події у світі не сприяли зростанню інтересу до фальшивої античності, а тому вже в 50-х роках 20-го століття, популярність жанру майже повністю зійшла на немає. Тільки уяви, як би були б здивовані кіномани того часу, якби знали, що через якихось плюс-мінус п'ятдесят років творіння в стилі «мечі і сандалі» можна буде не тільки дивитися, але і грати в них на власному компі (втім, вони й слова такого не знали).

До речі, на початку 21 століття грунтовно забутий жанр пеплум пережив друге народження. Протягом п'яти років (з 2000 по 2005) на світові екрани вийшли відразу три близько історичні саги: «Гладіатор», «Троя» і «Олександр». Саме їм ми зобов'язані знову виниклому інтересу до sword & sandal, а також створенню нової гри Мечі і сандалі, існуючої на сьогоднішній день в безлічі оригінальних інтерпретацій. З найкращими з них ми і пропонуємо тобі познайомитися.

.