Ігри Супер Маріо – класика платформерів на новий лад!

Опис категорії

У цьому розділі тебе чекають справжні ветерани сфери комп'ютерних розваг, визнана класика жанру бродилок-платформер гри Супер Маріо.

Створені в 1985 році компанією Nintendo, вони до цих пір користуються популярністю користувачів і не збираються здавати ні йоти з завойованих колись позицій. Більш того, ігри Супер Маріо занесені в «Книгу рекордів Гіннесса» як саме продається розвага в історії. Їх вихід на ринок не тільки озолотил компанію «Нінтендо», але і допоміг повернути інтерес до менш удачливим попередниці - «Mario Bros.», випущеної двома роками раніше, 1983.

Почавши грати в Супер Маріо, ти обов'язково познайомишся з головним героєм цій прикольною гри – маленьким смішним водопровідником, символом «Нінтендо» і одним із найбільш упізнаваних вигаданих персонажів у світі. Навряд чи знайдеться на планеті людей молодше 50 років, яким жодного разу не попадалася на очі сміховинна пика цього забавного чоловічка і його незмінна кепочка.

Як в Супер Маріо грати теж всім добре відомо. Недарма відомий розважальний портал Imagine Games Network в 2005 році визнав її «кращою грою всіх часів». Але для тих, хто давно не був у Грибному королівстві, на всяк випадок нагадаємо основні правила і перипетії сюжету.

Як грати

Відразу після запуску будь-бродилка цієї серії переносить тебе в Грибне королівство, чию принцесу викрав підступний черепашачий король Купа. Головним героям – братів Маріо і Луїджі, належить відшукати і звільнити полонянку. Для цього потрібно пройти всю чарівну країну від початку до кінця, по дорозі знищуючи (або просто утікаючи від них) поплічників Купи – черепах, дикобразів і іншої нечисті. Найшкідливіших з перешкод – гриби Гумба, можна вбити, встрибнувши на них зверху.

Інших монстрів такі стрибки, на жаль, не знищать, а лише нейтралізують на час. А от на тих, у кого, як у дикобраза Скіні, на спині повно колючок, заскакувати зверху і зовсім небажано, можна поранити головного героя. Розправлятися з ними доведеться за допомогою вогняних куль. Щоб роздобути побільше таких снарядів, потрібно не лінуватися збирати золоті монетки і бонуси, приховані в цеглу зі знаком питання. І те, і інше в надлишку зустрічається на кожному з рівнів. Почавши грати в Супер Маріо онлайн, ти сам у цьому пересвідчишся.

Багато очок на рахунку – штука дуже корисна. Певна їх кількість забезпечує головному героєві гри додаткове життя. Повір, зайвою вона не буде. Пройти без втрат то кількість пасток і прірв, яке чекає тебе на екрані, з першої спроби практично нереально. Добре, що є можливість перезапускати будь складний рівень гри стільки разів, скільки захочеш. Першим гравцям в Супер Маріо для цього потрібна була спеціальна ігрова приставка.

Крім того, що вона була досить дорогою, в нашій країні вважалася ще й страшним дефіцитом. Добре, що ці страшні часи вже в минулому. Сьогодні ми пропонуємо тобі грати Супер Маріо не тільки безкоштовно, але й онлайн, без будь-яких додаткових девайсів. Все, що для цього потрібно – комп або планшет з виходом в інтернет. Вмикай їх швидше і вирушай у мега захоплюючу подорож по Грибного королівству в компанії двох веселих водопровідників. Ось побачиш, буде весело.

.