В Кульки лінії 98 грати безкоштовно можна без обмежень!

Опис категорії

Головоломки належать до тієї рідкісної категорії онлайн розваг, які ніколи не набридають, незважаючи на досить скромну графіком і майже повна відсутність новомодних «фішок». Взяти, наприклад, банальний тетріс. Як падали різномасті детальки зверху вниз на екрані 20 років тому, так і падають. Як грали в нього геймери всіх країн світу, так і грають. Хоча індустрія комп'ютерних розваг сьогодні і навіть півроку тому (не кажучи вже про 20) - це майже інша планета.

Стратегії, файтинг, шутери та бродилки – всі вони постійно змінюються і удосконалюються, щоб не набриднути користувачам. І тільки головоломки впевнено зберігають свій первозданний вигляд разом з неослабною геймерської любов'ю. Даний розділ пропонує твоїй увазі нев'янучу класику онлайн-забав – легендарні Лінії 98 або Lines 98 в англійському варіанті. Ми подбали про те, щоб грати в них ти міг без будь-яких обмежень і повністю безкоштовно, так що сміливо заходь провітрити мізки і отримати масу задоволення від процесу вирішення хитромудрих логічних завдань.

Нагадуємо правила

У традиційному варіанті гра Кульки лінії 98 являє собою прямокутне поле, поділене на однакові квадрати-клітинки, по дев'ять з кожного боку. Відразу після завантаження майже всі його клітини порожні, на екрані тебе чекають всього шість різнокольорових кульок (при тому, що саме поле складається з 81 клітини-комірки). Колір їх непринциповий, і після запуску кожної нової гри Кульки 98 вибирається комп'ютером рандомно. Для управління використовується мишка: нею просто передвигаешь кульки по полю туди, куди порахуєш за потрібне.

Єдине обмеження: не можна перетягувати кулі, з усіх сторін «заблоковані» іншими такими ж елементами. Втім, іграшка не дасть тобі цього зробити навіть, якщо спробуєш. В цьому плані в Кульки лінії 98 грати безкоштовно дуже просто – зробити завідомо заборонений хід у них просто неможливо. Але розслаблятися не радимо! Адже, хоча не за правилами «походити» не можна, зробити нелогічний або необдуманий хід – простіше простого. А щоб подібні конфузи відбувалися з тобою рідше, радимо весь час пам'ятати про мету гри.

У чому тут «цимес»

Твоє завдання в процесі гри Лінії 98 (нагадуємо: доступною безкоштовно) – видалити з поля якомога більше кульок і грати максимально довго, всіма силами намагаючись не накосячілі і не вилетіти. Що для цього потрібно? Складати вертикальні і горизонтальні ланцюжки з, щонайменше, шести елементів одного кольору. Тільки тоді вони будуть зникати з поля. Засідка в тому, що кожен раз, коли ти перемещаешь по екрану один з кульок, на ньому з'являються три додаткових. Таким чином, щоб скласти лінійку з шести штук, доведеться захарастити ігрове поле ще вісімнадцятьма кулями. З одного боку, це добре - з'явиться «матеріал» для нових ланцюжків, з іншого – дуже погано, так як пристойно скоротиться кількість вільних клітин, а, значить, і можливостей для маневру.

Перевірений рецепт» виграшу в даному випадку виглядає так: бути дуже уважним та намагатися розраховувати свої дії хоча б на три кроки вперед. Втім, про перемогу, як такої, в процесі цієї головоломки мова не йде. Вищий пілотаж, якого можна в ній досягти – протриматися максимально довго, заробивши мінімальна кількість балів. Як це можливо? Дуже просто.

Справа в тому, що як тільки ти почнеш грати безкоштовно в Лайнс 98, за кожен вчинений онлайн хід будеш отримувати по три очка – за кількістю з'являються додаткових кульок. А за кожну знищену ланцюжок із шести елементів з тебе, навпаки, буде списуватися 5 балів. Таким чином, чим менше очок на твоєму рахунку – тим менше кульок на екрані гри, і тим далі ти від вильоту з неї. Кількість балів фіксується у верхньому лівому куті екрану, так що поглядай туди час від часу.

Як бачиш, незважаючи на зовнішню простоту, Кульки лінії 98 – досить складна для освоєння головоломка, грати в яку доведеться досить довго, перш ніж ти розберешся, як у ній все влаштовано (добре, що робити це можна безкоштовно, інакше можна було б і розоритися). Але розробники зглянулися і вирішили трохи полегшити твою геймерську життя. З цією метою вони передбачили в геймплеї три дуже корисні кнопки. Одна з них – Undo, знаходиться в нижньому лівому краю ігрового поля і дозволяє скасувати останнє досконале дію. Друга – Mode, дає можливість вибрати режим показу куль, які з'являться під час свого наступного ходу. Третя ж - Reset, стане в нагоді в хвилини відчаю – вона дозволяє в будь-який час припинити поточну гру.

.