Ігри Денді - ретро забави для гурманів!

Опис категорії

В стародавні дрімучі часи, коли в будинках (о, жах!) ще не було інтернету і ніхто навіть гадки не мав про те, що таке браузерні іграшки, дітям, як ти розумієш, доводилося несолодко. Від нестерпної нудьги вони змушені були днями безперервно стирчати на вулицях, у спортивних секціях і підворіттях бібліотеках.

Верхом життєвої удачі вважалася можливість різатися в ігри Денді – простенькі забави на однойменної ігрової приставки, яка представляв собою неофіційний клон консолі Famicom від японської марки Nintendo. Робила ж їх підприємлива тайванська фірма TXC Corporation, непогано обогатившаяся на що панував в СРСР тотальному дефіциті розваг. Якщо б ти сьогодні побачив вироблену нею смішну конструкцію з громіздкими джойстиками і безглуздим картриджем, то, швидше за все, довго сміявся.

Для багатьох дітей, підлітків і навіть дорослих гри Денді з пізнаваним мультяшним слоненям (талісманом приставки) були, свого часу, справжнім межею мрій. Тільки уяви, який би шок вони випробували, якщо б хтось сказав, що вже їхні діти, а, тим більше, онуки, зможуть в ігри Денді грати онлайн безкоштовно без будь-яких обмежень. Все ж, погодься, життя в 21 столітті має масу переваг. Пропонуємо тобі оцінити їх ще більше, зігравши в реінкарнацію раритеных ігор приставки Денді, зібраних нами в цьому розділі. Для посилення ефекту можеш покликати до екрану тата – ось хто точно прийде в невимовний захват.

Тріумф Супер Маріо

Головний герой кожній другій онлайн ігри Денді - всім відомий італійський водопровідник, бадьоро крокує по Грибного королівству. Разом зі своїм братом Луїджі він поспішає на виручку чарівній Принцесі, попутно уникаючи або знищуючи воїнів черепашачого короля Купи і гриби Гумба. Бродилки з Маріо були фантастично популярні. Випущений в 1985 році японським концерном Nintendo, Super Mario Bros. навіть потрапив у книгу рекордів Гіннеса, як найбільш продавана іграшка в історії.

Ясна річ, що оскільки в Радянському Союзі фірмові ігрові консолі не продавалися, то й справжніх японських картриджів до них не було Замість них завозилися піратські копії легендарних іграшок з Маріо, сумісні з приставкою Денді. Потрапляли вони у країну з запізненням, і коли у всьому світі ажіотаж навколо бродилок Нінтендо став поступово сходити нанівець, в СРСР в них ще активно грали всі: і діти, і дорослі. Остаточне падіння «залізної завіси» поклало край цьому неподобству, а заодно забезпечило тобі чудову можливість самостійно вибирати чим займатися і в що грати.

.