Ігри Ам ням - нагодуй ненажерливого монстра!

Опис категорії

Логічні онлайн ігри Ам ням або «Cut the Rope» (в дослівному перекладі «переріжемо мотузку») —представляють собою оригінальні головоломки, засновані на відомих всім зі шкільної лави законах фізики. Їх творець – російська компанія ZeptoLab, що особливо приємно і цікаво, бо як розробникам з РФ рідко коли вдається блиснути на ниві комп'ютерних розваг так, щоб це побачив увесь світ. Історія ж з Ам ням - саме такий унікальний випадок. Вперше іграшка була презентована в AppStore в 2010 р.

Рівно через рік вийшло її продовження «Cut the Rope: Experiments». І вже в липні 2011 гри Ам ням стали лідером скачування на Google Play. Вони були завантажені 45 (!!!) мільйонів разів і принесли своїм власникам прибуток у 9 (!!!) мільйонів доларів. Погодься, вражаючі цифри. Але і це ще не все. Іграшка отримала супер престижну американську премію Apple Design Awards. Треба зазначити, що удостоюються її розробники тільки дуже якісних додатків для компів і мобільних девайсів. А в березні 2011 року, під час сьомої церемонії нагородження премією Британської Академії у сфері видеоигрушек (British Academy Video Games Awards) «Cut the Rope» була присуджена ще одна премія BAFTA в номінації «Handheld». Чим же так залучили користувачів і іменитих академіків ігри про малюка Ам няма? Давай спробуємо розібратися.

Знайомство з маленьким зеленим монстром

Як відомо, мабуть, всім користувачем Android Market, незмінний герой кожної гри цього розділу – мультяшний зелений монстрик Ам ням. Деякі помилково вважають його жабою, але це не так. Ам ням – інопланетянин, який звалився на Землю з невідомої астрономам далекої планети. Живе він в паперовій коробці з-під печива, відрізняється доброзичливою вдачею і відмінним апетитом. Ось вже кому не страшна анорексія і надмірне схуднення! Улюблене і, практично, єдине заняття прибульця – їсти. Цієї важливої справи він готовий присвячувати добу безперервно. Але, на жаль, без допомоги геймера малюк ризикує загнутися від голоду. Твоє завдання – не дозволити подібного неподобства статися. Для цього потрібно озброїтися віртуальними ножицями і почати грати, по черзі перерізаючи мотузки, на яких над розкритою пащею Ам няма підвішені всілякі солодощі. Вони повинні догодити інопланетянину прямо в рот.

На початкових рівнях гри це не складе особливих труднощів. А от починаючи десь з четвертого, тобі доведеться гарненько напружити мізки, щоб здогадатися, в якій послідовності краще всього перерізати нитки. Створюючи перепони, що заважають зеленому малюкові гарненько поїсти, розробники явно не стримували фантазію. Тебе чекають ожилі мотузки, перешкоди у вигляді мильних бульбашок, гострих шипів, болотного газу, повітряних куль, що конкуренти в особі павуків і равликів, безліч нових незвичайних локацій, а іноді і необхідність додатково збирати зірочки чи монетки. Добре, що Ам ням дає можливість грати безкоштовно, перезапуская особливо складні рівні стільки разів, скільки буде потрібно, щоб пройти їх до кінця.

.