Happy Wheels – любителям чорного гумору грати обов'язково!

Опис категорії

Захоплюючі онлайн іграшки, зібрані в розділі Happy Wheels, припадуть до душі любителям чорного гумору, творів жанру боді-хоррор і гонок на виживання. Те, що відбувається в них характеризує англійське словосполучення too much: занадто швидко, занадто неадекватно і занадто жахливо. І якщо під час найстрашніших моментів фільмів-жахів ти звик відводити погляд від екрану, сюди тобі теж краще не заходити – перепугаешься ні на жарт.

Для тих, хто не боїться

Всі забави цього похмурого розділу мають схоже управління. Воно передбачає використання чотирьох кнопок зі стрілками: «вліво», «вправо», «вгору» і «вниз», для переміщення по екрану будь-яких транспортних засобів, пробіл для здійснення героями основних дій (встати, підійти, пригнутися, підняти і т.д.), кнопочку з буквою Z для вилучення чого-небудь (і людей, і предметів), Shift і Ctr - для дрібних другорядних дій.

В тих іграх, де машини та інший транспорт залишаються нерухомими, кнопки зі стрілками використовуються для підняття та опускання рук або ніг активних персонажів. Звичайно, якщо сюжетом передбачено виконання яких-небудь зовсім нестандартних дій, управлінських кнопок буде задіяно більше. Але про них ти дізнаєшся з вступного ролика або меню конкретної гри Хеппі Вілс.

до Речі, від рівня до рівня ігрові цілі можуть кардинально змінюватися. Причому, гравець до відома про це робиться не завжди. Найчастіше від нього потрібно дістатися живим до кінця рівня або зібрати побільше бонусів, але іноді потрібно примудритися не виявитися розмазаним гігантським асфальтоукладальником, не намотати власні кишки на колеса вантажівки або, навпаки, допомогти це зробити іншому персонажу. Загалом, в Хеппі Вілс грати – значить весь час бути насторожі, намагаючись здогадатися, яку свиню на цей раз підклали тобі розробники. Добре ще, що будь-який рівень можна пробувати пройти необмежену кількість разів, досвідченим шляхом намагаючись намацати шлях до перемоги.

Рецензенти в один голос відзначають надзвичайну жорстокість геймплея і графіки Happy Wheels. Ніхто з головних героїв не вмирає у власному ліжку, зате всі опиняються обезголовленими, розстріляними, розчавленими, затонулими, повесившимися і т.д. На тлі цих похмурих (хоча і оригінальних) смертей, ріки крові і просто відірвані кінцівки сприймаються мало не як везіння. Мабуть, особливо вразливим особам в Хеппі Вілс грати не варто. Зате тих, хто у фортеці своєї нервової системи не сумнівається, милості просимо. Буде весело!

Секрети популярності

Всі варіації на тему Happy Wheels відносяться до жанру інді-ігор. У них немає сюжету, як такого, як і немає чітко визначених головних героїв. Зате вдосталь елементів хоррора і чорного гумору. Інді-ігри моделюють ситуацію (звичайно, дуже специфічну) і пропонують геймерам розрулити її з найменшими втратами. Розробляють їх невеликі компанії або окремі особистості, як правило, не мають великого бюджету, але і не пов'язані по руках і ногах умов комерційного контракту. Така свобода творчості при мінімумі вкладень.

Саме завдяки їй розваги даного жанру, як і Happy Wheels online, привертають до себе увагу користувачів незаяложений сюжетними лініями і оригінальним геймплеєм навіть при відсутності дорогих ігрових фішок. Так що, якщо тобі теж трохи приїлися стандартизовані передбачувані розваги і хочеться спантеличити мозок чимось екзотичним, ласкаво просимо в наш новий розділ. Ось побачиш, він справить на тебе враження.

.