Гри Арканоїд – нестаріюча класика головоломок!

Опис категорії

Незважаючи на цілком сучасний дизайн, Арканоїди ігри з цього розділу – справжні ветерани сфери онлайн-розваг. Дивно, але за сорок років свого існування вони не тільки принципово не змінилися, але досі затребувані у користувачів. І це у світі, де будь-розважальна або технічна новинка перестає бути такою вже через півроку після випуску. Цікаво, що ж такого є у гри Арканоїд, що притягує до неї увагу геймерів всупереч немічному з точки зору ігрової індустрії віком? Спробуємо розібратися.

З чого все почалося?

Давним-давно (в кінці двадцять першого століття, якщо бути більш точним), коли комп'ютери робили дуже повільними, а гри можна було запустити тільки на примітивних приставках, жила-була в США компанія Atari. Саме їй ми зобов'язані тим, що сфера спочатку відео, а після і комп'ютерних іграшок не зачахла в зародку, як малоперспективне і нерентабельна, а почала своє повільне, але впевнене і досить успішний розвиток.

Хоча, скажемо чесно, робити ставку на її прибутковість у 70-х роках минулого століття було справжнім божевіллям. Але Atari ризикнула і в підсумку зірвала пристойний куш. Вже в 1975-1980 рр. вона стала найбільш швидкозростаючою компанією США. До речі, приблизно в цей же період її співробітником був відомий Стів Джобс. У 1976 році компанія випустила аркадну гру Breakout. Саме вона і стала прообразом легендарного Арканоїда, який сьогодні ти можеш грати онлайн безкоштовно стільки, скільки захочеш. У 76-му це, ясна річ, було неможливим.

Що являла собою перша гра-Арканоїд

Згори близько третини екрану Breakout займали різнокольорові брусочки. За вільної від них частини рухався м'ячик. Вдаряючись об бічні межі екрану, він відскакував і, якщо потрапляв потім брусок, той зникав. Завдання гравця була точно такою ж, що і будь-якому онлайн Арканоиде, безкоштовно грати в який пропонує тобі наш сайт: як можна швидше «розстріляти» все бруски, очистивши таким чином ігрове поле. Єдина умова – не давати м'ячику ударятися об землю, а точніше, про нижню частину екрану.

Для цього у гравця є невеликий майданчик-ракетка, якої він може відбивати м'яч нагору, поближче до скупчення брусочків. Якщо ж відобразити всі переміщення м'ячика не вдасться, і він таки торкнеться нижньої межі екрану, геймер втрачає одну життя. Ігровий процес арканоїда складається з 33 однотипних рівнів, що розрізняються тільки швидкістю переміщення м'яча і кількістю цеглинок, які потрібно знищити. Розмаїття додають час від часу випадають з брусків бонуси-сюрпризи.

Перерахованих правил дотримуються всі сучасні онлайн арканоїди, грати безкоштовно в які тобі пропонує даний розділ. І, здається, нічого в них немає складного, але відірватися від екрану, не розбомбивши все бруски, абсолютно неможливо. Недарма Атарі заробила купу грошей на продажу свого Breakout, а через кілька років навіть випустила продовження гри з приставкою Super в назві.

Ми ж пропонуємо твоїй увазі не просто класичні ігри арканоїди, мега цікаві самі по собі, а онлайн версії, адаптовані для РФ, грати в які можна безкоштовно російською мовою.

.