Гра "Поле чудес" – улюблене теле-шоу тепер на твоєму пк!

Опис категорії

Гра "Поле чудес" – віртуальна версія однойменного капітал-шоу, що йде на екранах нашого ТБ (страшно собі уявити!) більше 25 років поспіль. Навряд чи знайдеться на російському телебаченні передача крім, напевно, КВК, здатна побити цей рекорд довголіття.

Захоплююче «і ми крутимо барабан!» у виконанні гучного Л. Якубовича настільки міцно увійшло в наше життя, що вже ніхто і не пам'ятає, що гра Поле чудес – не його особиста винахід, а аналог американської телевікторини «Колесо фортуни». Правда, у себе на батьківщині вона куди менш популярна, ніж російська версія в самій РФ.

Можливо, тому, що на теренах дихаючого на ладан СРСР це було перше повноцінне розважальне шоу, ніяк не пов'язане з лінією партії. А може тому, що гідних конкурентів йому досі немає. Втім, навіщо будувати припущення? Досить того, що в Поле чудес грати, а скоріше, спостерігати за тим, як це роблять інші, обожнює 80% росіян, у яких тепер є чудова можливість випробувати свої сили в онлайн версії улюбленої вікторини. Як це зробити? Дуже просто.

Є така буква в цьому слові!

Перша DOS гра за мотивами легендарної телепрограми з'явилася в 1993 році і називалася майже так само, як і тв-версія - «Поле чудес: Капітал-шоу». Згодом вона була трохи змінена і адаптована для операційних систем iOS і Android. У 1997 році вийшла поліпшена версія розваги з набагато більшим асортиментом слів для вгадування і режимом, розрахованим на одночасне участь двох гравців. Також були усунені такі безглузді баги, як розташування слова «унітаз» в категорії «меблі» або відсутність м'якого знака в кінці слів на кшталт «оселедець» і «миша». На нашому сайті у розділі, присвяченому «Поля чудес», ти зможеш безкоштовно грати в кращі онлайн ігри цієї серії.

Щоб розкрутити в них віртуальний барабан, потрібно клацнути по ньому мишкою і почекати, поки вертіння не закінчиться, а курсор не вкаже на певну букву. Потім на екрані ти побачиш питання-опис і саме слово, зашифроване в деякій кількості порожніх білих квадратиків. Скільки їх - стільки і літер має бути у правильній відповіді. Як і в цієї передачі, якщо вгадуєш одну з них, одержуєш право зробити ще один хід, за ним ще один - до тих пір, поки не помилишся. Як тільки це відбудеться, право крутити барабан переходить до другого гравцеві (якщо ви граєте удвох) або комп'ютера.

Грати в Поле чудес на компі надзвичайно захоплююче, єдина складність полягає в тому, що часу на роздуми виділено небагато. Якщо тебе раптом заклинить настільки, що не встигнеш назвати букву, хід автоматично переходить до іншого гравця. Звичайно, в порівнянні з телевізійним оригіналом, що виходив в ефір більше 1000 разів, кількість питань, передбачених флеш-версію гри, не так вже і велике, і при відомій наполегливості ти цілком можеш вивчити їх всі за якийсь час. Але поки це станеться, твоя пам'ять, кмітливість і швидкість реакції розвинуться до такої міри, що цілком можна буде спробувати удачі в гостях у справжнього Якубовича. Ти як вважаєш?

.