Гри Метро - спробуй вижити після ядерної війни!

Опис категорії

Ігри Метро з цього розділу являють собою флеш версії популярного у свій час шутера Metro 2033 - видеоигрушки, створеної за мотивами роману письменника-фантаста Дмитра Глухівського. Розроблена вона була у 2010 році програмістами української компанії 4A Games – А. Шишковцовым і А. Максимчуком.

до Речі, вони ж є творцями движка для знаменитого S.T. A. L. K. E. R.: Shadow of Chernobyl. Для всіх частин гри Метро 2033, які виходили за порядком в період з 2010 по 2013 рік, 4A Games використовувала мультиплатформний додаток 4A Engine, портированное на Microsoft Windows і Xbox 360. Даний движок звертає на себе увагу наявністю високорозвиненого штучного ігрового інтелекту, підтримкою PhysX і консольним SDK для Xbox 360.

Що стосується сюжету, то, як і оригінальний роман Глухівського, гра Метро переносить геймера в постапокаліптичну Москви 2013 року, а точніше, в столичну підземку, яка перетворилася на притулок тих небагатьох, кому пощастило пережити ядерну війну. Для цих людей метро стало єдиним, хоч і досить похмурим будинком.

Тут вони облаштували хатини для ночівлі, розбили грядки для вирощування тих рідкісних сортів овочів, здатні дозрівати без сонячного світла, і навіть розвели тварин. Час від часу їм доводиться здійснювати вилазки на поверхню, де відбуваються сутички з монстрами, яких в надлишку породила радіація. Іноді страшні тварюки пробираються всередину підземки, і тоді відчайдушні битви розгортаються прямо у її вузьких напівтемних коридорах. Коли почнеш грати в Метро, сам зможеш прийняти в них участь.

Нюанси геймплея

Як і оригінальна гра Метро, іграшки цього розділу являють собою захоплюючий гібрид якісних ігор і розваг жанру Survival horror. Вигляд у них, переважно, від першої особи. Левову частку ігрового процесу становлять азартні бою з використанням холодної і вогнепальної зброї. Проходження більшості розраховане на одного гравця, але є і кілька непоганих парних стрілялок, в які ти зможеш грати разом з кращим другом.

Для управління персонажами в них використовуються кнопки зі стрілками, що забезпечують пересування героїв по екрану, і пробіл для стрільби. Ігрове меню може пропонувати додаткові можливості, для яких задіяні інші клавіші. Так що уважно вивчи його перед початком. І не забувай прокачувати свого героя після закінчення місії. У міру проходження рівнів твої суперники-монстри будуть стає все сильніше і сильніше, так що без додаткових девайсів і захисту з ними ніяк не впоратися.

та й зброя оновити не завадить. Безкоштовно це провернути не вийде, але якщо набрати достатню кількість балів для апгрейда – не будь жадібною. Класна гвинтівка і повний барабан патронів - запорука твого виживання в похмурих коридорах підземки.

.