Агарио грати онлайн – виростити власний вірус!

Опис категорії

Даний розділ цілком і повністю присвячений оригінальним варіацій на тему онлайн ігри Agar.io (рос. Агарио), створеної на початку 2015 року користувачем новинного порталу reddit з нікнеймом Zeach. Під ним ховається дев'ятнадцятирічний бразильський програміст Матеус Валадарес.

Іграшка дуже швидко завоювала популярність геймерів усього світу і навіть склала серйозну конкуренцію таким улюбленим народом, доступним безкоштовно онлайн забав як «Злі пташки», «Кульки стрілялки» та платного Osmos (злі язики стверджують, що юний бразилець нахабно скопіював ідею останнього). І хоча за стилем і жанрами згадані розваги один від одного відрізняються, об'єднує їх одне: відсутність складносурядного сюжету і можливість «залипнути» в будь-який час і будь-якому місці: в офісі, на уроках (тільки не говори батькам), в залі очікування аеропорту, в довгій черзі, за столиком кафе.

Тільки почни в онлайн Агарио грати, як процес захоплює з першої хвилини і не відпустить, поки не пройдеш всі етапи, а передбачено їх чимало. Добре, що є функція автозбереження, і можна в будь-який момент зупинитися, а після продовжити з моменту останньої зупинки. За два перших місяці з моменту її появи в мережі Agar io грати сіло близько 10 мільйонів користувачів. Чималу роль в цьому, звичайно, зіграло і те, що новинка була доступна на будь-яких платформах, не вимагала встановлення додаткового ПЗ і не пред'являла серйозних вимог до девайсів, на яких запускалася.

Грати в Агарио сподобається всім, хто любить незвичайні головоломки і байдужий до вишукувань графіки. Остання в розвагах такого плану більше, ніж проста, якщо не сказати примітивна: бігають по екрану кружечки різних кольорів і розмірів, так фон час від часу змінюється. Головний «цимес» Агарио в іншому – в можливості грати онлайн з безліччю реальних суперників і в необхідності ретельно продумувати стратегію дій для свого «кружечки».

Що потрібно робити?

Отже, в онлайн Агарио грати – значить, оберігати та вирощувати свою маленьку круглу «бактерію», намагаючись домогтися її максимального збільшення в розмірах. Досягається це за допомогою поїдання таких же, як і твоя, мікробів, в надлишку шмигають туди-сюди по ігровому екрану. Керують ними інші геймери, які так само прагнуть трохи підрости за рахунок інших. Загалом, або ти сожрешь сусіда або він тебе – такий головний закон природи про те, що виживає найсильніший, в дії. Так що пропонуємо тобі включити мозок і постаратися стати цим «найсильнішим», обійшовши безліч конкурентів з різних куточків земної кулі.

Основні правила

Починаючи Агарио грати, зверни увагу на те, що на екрані присутні три основних типу «діючих осіб»: перший - однотонні різнокольорові кульки (такі, як твій) або ті ж кульки, монохром яких замінений скінами (можна завантажити і встановити окремо), другий – зелені бактерії з шипами, третій – барвисті точки планктону. За колючих бактерій, що більше тебе за розміром, при необхідності можна ховатися або ж, п'ять разів поспіль натиснувши кнопку з «W», розкришити з них ворога на купку апетитного планктону, який потім просто з'їсти.

до Речі, як тільки почнеш грати, і до самого кінця онлайн Агарио, харчуватися ти можеш тільки тими, хто менше тебе за розміром. Робиться це просто: потрібно наздогнати облюбовану «жертву» і накрити зверху її своїм кругляшком. Якщо ж захочеться зазіхнути на якогось гіганта, його попередньо потрібно розстріляти на кілька маленьких. Використовуй для цього все ту ж кнопку «W».

А от якщо хтось вирішить з'їсти тебе, і втекти від кривдника не вийде, швидше клавішу «пробіл» і делі свою «клітку» надвоє. Так ти зможеш врятувати хоча б частину її, продовживши грати «шматочком», або воссоединишься з другою половинкою, коли небезпека мине. Процес відновлення займає близько 30 секунд. Поки вага твого кругляка не досягне позначки 200, радимо ні в які бійки і розбирання більших родичів не встрявати. Ні, якщо від когось з них відколеться шматочок, який виявиться тобі по зубах, гріх його не з'їсти.

Але самому «нариватися», як кажуть, не варто. Зате коли відмітка в 200 опиниться позаду, можна спробувати пограти в хижака і вийти на полювання. Коли ж отъешься до 1000, сповна насладишься тим, як в жаху розбігаються від тебе більш дрібні бактерії, але встигнути за ними, на жаль, вже не зможеш. Гра Агарио влаштована таким чином, що при наборі маси швидкість пересування персонажів втрачається, зате відкривається безліч інших можливостей. Швидше почни грати і дізнайся, про що йде мова!

.