Мортал Комбат – смерть або перемога!

Опис категорії

Кожен шанувальник жанру файтинг чудово знайомий із серією захоплюючих ігрових бійок Мортал Комбат. На їх розбурхують уяву сюжетах виросло не одне покоління геймерів. Ігрова міфологія в даному випадку являє собою «збірну солянку» з елементів азіатських ленегд, фрагментів китайських і японських бойових мистецтв, постулатів конфуціанства і заповідей Будди.

Хоча первісна задумка розробників полягала в тому, щоб створити серію ігор, присвячених легендарному бодибілдеру, каратисту, кикбоксеру і акторові Жану-Клоду Ван Дамму (якщо ніколи про таке не чув, запитай у тата – він, точно, в курсі), але щось пішло не так, і замість цього світ отримав можливість протестувати новинку – Mortal Kombat. І дуже, до речі, цього зрадів (навіть за Ван Даммом не сумував).

Сталося це знаменна подія в 1992 році, навічно вписали імена розробників - Еда Буна і Джона Тобіаса, в історію розвитку комп'ютерних розваг. Ну, а в Мортал Комбат з тих самих пір почався свій власний, повний перемог і звершень, шлях.

Перша оригінальна версія іграшки отримала масу продовжень, стала доступна на багатьох інших платформах (а не тільки на аркадних автоматах, як планувалося спочатку), здобула другу, третю, десяту життя в книгах, фільмах, коміксах, серіалах, картах тощо. Більш того, за всю історію відеорозваг Мортал Комбат став найбільш успішною і прибутковою файтинг-франшизою, якої, до речі, починаючи з 2008 року безроздільно володіє монстр кіноіндустрії США, Warner Bros. Entertainment, Inc.

Можна сказати, що тобі теж пощастило: на нашому сайті зібрані всі частини онлайн ігри Мортал Комбат в бездоганній якості. Так що, насолоджуйся, скільки забажаєш, але будь готовий до того, що пройти їх «однією лівою» ніяк не вийде. Крові і поту проллється чимало.

Ліцензована жорстокість

Як відомо, файтинг - жанр комп'ютерних розваг, максимально реалістично імітують рукопашний бій на обмеженому просторі – арені, в рингу і т.д. Такі сутички, як правило, проходять в режимі «один на один» (хоча бувають і винятки), практично без перепочинку. Тобто, як тільки один з бійців падає без сил, на його місці відразу ж з'являється інший, і це триває до тих пір, поки в живих або хоча б відносно здорових) не залишиться один єдиний персонаж. Примітно те, що з усіх існуючих на сьогодні файтинга гри Мортал Комбат є самими жорстокими.

Рівень насильства і кривавих сцен у них просто зашкалює. Так що малюкам, дівчаткам і інших особливо вразливим особам в Мортал Комбат грати категорично не рекомендується. Примітно, що такими вони стали не відразу. Перші розваги серії рясніли спрайтами з оцифрованих рухів справжніх акторів і часто спливаючим меню прокачування персонажів. Апгрейд пропонувався, в основному, декоративний: розширювалася палітра використовуваних відтінків, з'являлися нові елементи зовнішності.

Все змінилося з додаванням в деякі іграшки з Мортал комбат елемента Fatality. Він являє собою заключне дія гри, що здійснюється вже після того, як поєдинок завершено, а суперник повалений і знаходиться в несвідомому стані. Коментатор пропонує гравцеві: «Покончи з ним!» або «Покончи з нею!» (так-так, дівчата-бійці теж зустрічаються), і той повинен добити переможеного. Варіантів, як це зробити, існує близько десятка. Серед них обезглавлення, вивисекция, вибух і навіть пожирання. Виглядає все це досить похмуро, а ніякої практичної користі не несе. Такий садизм в чистому вигляді. Так що всім, кому неприємні подібні фінали, радимо ретельно вибирати, в яку частину Мортал Комбат грати в даний момент.

Наприклад, варто звернути увагу на останні випуски Mortal Kombat X. В іграшках цієї серії з'явилося 7 нових варіантів Fatality, два з яких, на диво, позбавлені кровожерливості. Це Friendship, в якому поваленого супротивника пропонується симвом дружби, і Babality, перетворює програв бійця в усміхненого рожевощокого немовляти.

.