Ігри Три в ряд – відмінна зарядка для мозку!

Опис категорії

Барвисті і захоплюючі ігри Три в ряд припадуть до душі всім любителям оригінальних головоломок, за якими приємно скоротати годинку інший. Вивертати мозок навиворіт у спробі відшукати рішення вони від геймера не вимагають, але от бути трохи уважніше звичайного, як не крути, доведеться.

І ще, починаючи Три в ряд грати, запасися, будь ласка, терпінням. Розваги перед тобою хоч і не найскладніші, впоратися з ними з першої спроби мало кому вдається. Барвистий антураж, приємна музика і мінімум тексту - обов'язкові складові кожної гри. Деякі з них стилізовані під вигадливі східні арабески, інші рясніють портретами відомих теле-персонажів або сценками з мультфільмів в якості фону, треті просто розфарбовані всіма кольорами веселки. Найбільш численна категорія іграшок жанру «три в ряд» складається з варіацій на тему Zuma від PopCap Games - американської компанії-розробника, що спеціалізується на створенні казуальних комп'ютерних розваг.

Сам термін «казуальний» є похідним від латинського слова casualis – випадок, і позначає універсальність запропонованого продукту, його націленість на широке коло користувачів. В даному випадку цьому сприяють прості ігрові правила, відсутність особливих вимог до технічних параметрів комп'ютера і вмінню користувача їм володіти. Так що, навіть не має значення, якою мовою ти вибереш грати у Три в ряд – російською, англійською, хоч китайську чи гінді. Будь-які нюанси тут зрозумілі без слів. Так сам можеш переконатися: все, що потрібно для того, щоб почати в три в ряд онлайн грати – це здатність тримати в руці мишку і переміщати з її допомогою курсор по екрану. Ну, і трохи вільного часу, зрозуміло.

Так робити-то що?

На екрані кожної другої гри Три в ряд ти побачиш рухається ланцюжок різнокольорових кульок (в деяких стрілялках розділу вона замінена рядами таких же кульок). Посередині або з краю ігрового поля розташована гармата, що стріляє такими ж яскравими кругляком. В іграшках а-ля Зума її замінює золотиста фігурка жаби або, набагато рідше, слона. Починаючи у Три в ряд грати, ти будеш цілитися з гармати-жаби в певний ділянку ланцюжка, намагаючись відправити кульку-снаряд прямісінько до його побратимам за кольором, тобто червоний повинен полетіти до червоним, зелений - зелених, і так далі. Як тільки досягнеш того, що три і більше однакових елемента опиняться поряд, вони миттєво зникнуть, скоротивши тим самим рухому ланцюг. А це важливо, оскільки вона не лише увесь час рухається, але і поступово зникає за межами ігрового поля, чого допускати не можна категорично.

Запам'ятай, твоє завдання з першої ж секунди, як тільки запустиш онлайн гру Три в ряд і почнеш грати (безкоштовно, між іншим!) - стежити за тим, щоб ланцюжок кульок не «втекла» з екрану. Всі її ланки повинні зникати тільки в результаті пострілів. Як тільки ланцюг сховається «своїм ходом», ти програєш. Зверни, до речі, увагу на розташований у самому низу екрану індикатор (в деяких версіях шукай його з лівого боку). Він підказує, якого кольору куля випаде з гармати під час наступного ходу. Якщо будеш регулярно стежити за його змінами, зможеш розраховувати, чим і коли в яку частину біжить «змійки» стріляти. Така підказка – справжня палочка-виручалочка для тих, хто віддає перевагу планувати свої кроки, а не діяти навмання.

У деяких іграх замість змійки по екрану рухається зверху вниз щільне поле різнобарвних кульок. Його теж потрібно розстрілювати з гармати, видаляючи скупчення фрагментів одного кольору. Здається, що в таких іграх події розгортаються набагато повільніше, ніж, наприклад, в Зумі, а, значить, можна кілька разів помилитися – нічого страшного. Такий підхід дуже швидко приведе тебе до програшу. Справа в тому, що після кожного «холостого» ходу кількість куль на екрані збільшується відразу на кілька рядів, і як тільки один з них стосується протилежного боку поля, все закінчується. Постарайся не допускати цього як можна довше.

.