Гра Знайди відмінності – весела тренування уважності!

Опис категорії

Кожна гра Знайди відмінності - це маленький тест, перевірка твоєї кмітливості і уважності. Так що вже постарайся пройти їх усі, не облажавшись. На перший погляд здається, що буде легко. Ще б – правила зрозумілі відразу, так що ніяких підводних каменів у проходженні бути не повинно: уважно розглядай те, що зображено на двох картинках, відшукувати невідповідності та виділяй мишкою.

Єдина можлива складність, а іноді і дуууже велика перешкода (ти просто ще не в курсі) – таймер, невблаганно відлічує секунди, виділені на кожний етап. Якщо встигнеш помітити всі відмінності гри до того, як вони закінчаться, отримаєш пропуск на наступний, більш складний і цікавий рівень. Ні – на жаль, доведеться перезавантажувати поточний ще раз.

Як правило, всі ігри Знайди відмінності представлені відразу в декількох варіантах складності і розраховані на геймерів різних вікових груп. Рідше зустрічаються більш суб'єктивні поділу, наприклад, на іграшки для дівчаток і для хлопчиків. Один від одного вони відрізняються лише тематикою зображень, запропонованих для пошуку, правила ж при цьому не змінюються.

З чого почати?

З вибору ступеня складності, звичайно. Чим простіше гра, тим більше примітивні зображення в ній використані. На картинках для малюків майже не буває дрібних деталей, великої кількості колірних поєднань, картин заднього плану і т.д. Всі персонажі на них зображені підкреслено просто, а гикати можна не тільки невідповідності, але і зірочки, цифри, іноді літери кирилиці або латинського алфавіту. І, якщо мова йде про зовсім грудці, не варто пропонувати їм іграшки, в яких знайти відмінності потрібно за певний час. Таймер буде лише лякати малечу, заважаючи їм зосередитися.

Зате всім, хто старше 6-7 років, грати з ним сподобається – безустанно цокаючий лічильник додає процесу азарту. Та й картинки для старших пропонуються куди складніші, ніж для малявок. Вони рясніють масою дрібних штрихів, складносурядних переходів, великою кількістю зображених персонажів і предметів – все, що відволікає погляд і не дає зосередитися.

Спробуй, знайди в таких умовах щось дрібне, та ще й замасковане спеціально – все одно, що голку в копиці сіна. У деяких іграх для полегшення страждань користувача йому видається лупа – спробуй, знайди відмінності з її допомогою. Загалом, можемо підвести підсумки: незважаючи на очевидну простоту геймплея, легким і нудним даний розділ ніяк не назвеш. Зібрані в ньому забави змусять тебе гарненько напружити мозок і поламати очі, але подібна тренування піде їм тільки на користь.

.