Гри РПГ – тебе чекає купа приголомшливих пригод!

Опис категорії

Флеш гри РПГ – розваги в жанрі role-playing game, суть яких полягає у дослідженні віртуального світу за допомогою управління одним або декількома ігровими персонажами. Зазвичай, такі рольові іграшки мають прикольний, динамічний сюжет і рясніють безліччю логічних завдань – «квестів». Вирішуючи їх (з допомогою гравців, зрозуміло) головні герої непогано прокачують свої навички та вміння, істотно розширюючи початковий коло можливостей.

На екран комп'ютерного монітора гри РПГ перекочували з арсеналу настільних рольових розваг, які багато років тому з азартом різалися не тільки твої батьки, але й бабусі з дідусями. Самий, мабуть, яскравий приклад такого перевтілення – популярні в США «Дракони і підземелля» (англ. Назва «Dungeons & Dragons»). З'явившись в 1974 році, ця настільна фентезі-гра була буквально в кожній американській родині, а в 1982 з'явилася її відеоверсія, спеціально розроблена для Apple II. «Dungeons & Dragons» стали першою ластівкою у довжелезній черзі перетворення звичних настільних «монополій» та «лото». RPG ігри почали свою тріумфальну ходу по планеті і завоювали симпатії не одного покоління геймерів.

Грати в них обожнюють як хлопчики, так і дівчатка. І тих, і інших приваблює момент постійного розвитку персонажів, маса пригодницьких квестів і відсутність яскраво вираженої гендерної приналежності, ніж, приміром, постійно грішать одягалки і войнушки. Крім того, онлайн іграшки РПГ відрізняються яскраво вираженою інтелектуальною складовою. Вони чудово тренують пам'ять, уважність, вміння помічати деталі і міркувати логічно. Саме тому, до речі, їх частенько використовують у процесі вивчення іноземних мов і різноманітних психологічних практиках.

Особливості геймплея

Як уже зазначалося, головною особливістю будь-якої онлайн ігри жанру RPG є постійна зміна умов, в яких діє її головний герой. Наприклад, успішно виконавши доручену місію, гравець має право розраховувати на отримання додаткових очок здоров'я, посилення броні, доступ до більш потужного зброї, красивою амуніції та іншим прикольним «ништякам», дістати які ніяким іншим способом не можна. У нього також можуть збільшуватися очки досвіду, відкривається доступ до нових ігрових карт і локаціях. Особливо високою варіативністю відрізняються РПГ так званого західного стилю, в них геймер прямо в процесі може істотно змінювати сценарій і весь хід гри, а попутно отримує можливість самостійно створювати собі персонажа, довільно формуючи його з доступних опцій.

А ось в JRPG – японських рольових забавах, можливості головних героїв чітко окреслені (і досить мізерні) вже на першому рівні, а по ходу гри практично не змінюються. Зате їх виконані в аніме-стилі персонажі відрізняються складністю характерів, широким спектром емоцій і вкрай суперечливою мотивацією.

Тактичні RPG або TRPG залучають геймерів опцією «відкритий світ». Найбільш яскравими представниками цієї категорії є напівфантастичний «Fallout», в якому йдеться про світ після атомної війни, і «Відьмак», що оповідає про війну людей і нечистої сили.

.